SecuritateTutoriale

Cum scanezi fisierele de virusi, inainte de a le descarca

Virusii pot fi intalniti pe internet in tot felul de fisiere, consecintele acestora putand fi chiar foarte grave. Poti insa sa previi o astfel de infectie prin intermedil unei extensii specifice Google Chrome si Mozilla Firefox.

O varianta putin mai „costisitoare” ar putea fi sa descarcati fisierul respectiv si sa il urcati pe virustotal. Acesta din urma scaneaza cu o serie de antivirusi pentru a preveni situatiile neplacute. O alta varianta ar fi sa aveti instalat un antivitus de incredere, de exemplu Windows Defender. Daca totusi decideti sa sariti peste aceste metode, exista o metoda la fel de eficienta, care consta in instalarea unei simple extensii.

Se numeste Download Virus Checker, iar prin intermediul lui va puteti asigura ca un anume fisier nu este infectat, inainte de a-l descarca. Puteti descarca de aici pentru Chrome si de aici pentru Firefox. Imediat dupa instalare, veti vedea o noua iconita sub forma unui gandac. In momentul cand descarcati ceva, veti vedea ca pe acea iconita vor aparea numere in functie de cate download-uri ruleaza.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close