securitate
securitate

Virusii pot fi intalniti pe internet in tot felul de fisiere, consecintele acestora putand fi chiar foarte grave. Poti insa sa previi o astfel de infectie prin intermedil unei extensii specifice Google Chrome si Mozilla Firefox.

O varianta putin mai „costisitoare” ar putea fi sa descarcati fisierul respectiv si sa il urcati pe virustotal. Acesta din urma scaneaza cu o serie de antivirusi pentru a preveni situatiile neplacute. O alta varianta ar fi sa aveti instalat un antivitus de incredere, de exemplu Windows Defender. Daca totusi decideti sa sariti peste aceste metode, exista o metoda la fel de eficienta, care consta in instalarea unei simple extensii.

Se numeste Download Virus Checker, iar prin intermediul lui va puteti asigura ca un anume fisier nu este infectat, inainte de a-l descarca. Puteti descarca de aici pentru Chrome si de aici pentru Firefox. Imediat dupa instalare, veti vedea o noua iconita sub forma unui gandac. In momentul cand descarcati ceva, veti vedea ca pe acea iconita vor aparea numere in functie de cate download-uri ruleaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.