PCSoftwareTutoriale

Cum se dezactivează notificările din Windows 10

Notificările pot distrage foarte ușor atenția, în Windows 10 există un buton care la apăsarea sa cu un simplu click le dezactivează pe toate. De asemenea, puteți să dezactivați notificările pentru aplicații individuale sau să ascundeți multe alte notificări care apar în Windows.

Cum se dezactivează notificările

Aplicația Setări Windows 10 vă permite să controlați notificările. Pentru a o lansa, deschideți meniul Start, apoi faceți click pe pictograma „Settings” în formă de unelte sau apăsați pe Windows + I.

Navigați în System > Notifications & Actions din fereastra Settings

Pentru a dezactiva notificările fiecărei aplicații din sistemul dvs., debifați opțiunea „Get notifications from apps and other senders”.

Această opțiune va dezactiva notificările atât pentru aplicațiile Windows 10 Store cât și pentru aplicațiile desktop clasice.

Cum se dezactivează notificările pentru fiecare aplicație în parte

Pentru a dezactiva notificările pentru aplicații individuale, accesați System> Notifications & Actions și apoi derulați în jos la lista „Get notifications from these senders”. Această listă prezintă funcțiile sistemului Windows, aplicațiile Store și aplicațiile desktop tradiționale care pot trimite notificări.

Setați o aplicație „Off”, iar Windows o împiedică să afișeze notificări.

Opțiunile de mai sus funcționează numai pentru aplicațiile care utilizează metoda tradițională de notificare Windows. Aplicațiile cu notificare personalizate tip Pop-Up vor continua să afișeze propriile notificări, cu excepția cazului în care le închideți sau dezactivați din acele aplicații specifice. Majoritatea aplicațiilor care afișează notificări oferă o opțiune pentru a le dezactiva. Trebuie doar să deschideți aplicația respectivă și să vă uitați în fereastra de setări pentru o opțiune care dezactivează notificările.

Cum se dezactivează temporar notificările

Windows 10 are o caracteristică nuită „Quiet Hours” în Update Fall Creators și acest lucru va fi extins și redenumit ca „Focus Assist” în viitoarea actualizare Redstone 4. Acesta este în esență un mod „Do Not Disturb” pentru Windows 10.

Când este activat Quiet Hours (sau Focus Assist), notificările sunt temporar ascunse. În mod prestabilit, când activați Quiet Hours, acesta este activat automat între miezul nopții și ora 6:00, dar veți putea personaliza cu ușurință aceste ore în actualizarea Redstone 4. Settings > System > Focus Assist pentru a configura modul în care funcționează pe actualizarea Redstone 4.

Pentru a activa această funcție, deschideți Action Center făcând click pe pictograma Action Centere din colțul din dreapta jos al barei de activități sau apăsând pe Windows + A. Faceți click pe pictograma “Quiet hours” (sau “Focus assist”)  pentru a o activa sau a dezactiva.

Cum se dezactivează notificările de tip reclamă

Windows 10 are o mulțime de publicitate încorporată, iar multe dintre aceste anunțuri apar ca notificări. De exemplu, uneori veți vedea notificări pop-up pe bara de activități care vă vor informa despre caracteristicile și sugestiile Microsoft Edge în legătură cu ce ar trebui să le utilizați. Aceste sugestii sunt și notificări.

Puteți dezactiva toate aceste anunțuri cu opțiuni integrate în Windows 10, însă Microsoft a împrăștiat opțiunile de care aveți nevoie în sistemul de operare. Dacă doriți să dezactivați opțiunea, urmați acelas pas ca și în poza de mai jos.

Cum se dezactivează panourile live din meniul Start

În timp ce panourile live nu sunt pop-up-uri tradiționale care vă întrerup, pot și ele de asemenea să vă distragă atenția. De exemplu, aplicațiile News, Mail și Facebook au astfel de panouri, în așa fel încât veți găsi anunțuri cu noi titluri, e-mailuri și mesaje Facebook de fiecare dată când deschideți meniul Start.

Dacă nu doriți să vedeți panourilel ive, faceți click dreapta sau țineți apăsați lung pe un panou, apoi selectați More > Turn Live Tile Off. Placa rămâne fixată pentru acces ușor, dar funcționează doar ca o scurtătură simplă și nu este actualizată constant cu conținut nou.

Cum se dezactivează notificările ecranului de blocare

De asemenea, Windows 10 permite aplicațiilor să afișeze notificări ca mesaje de stare pe ecranul de blocare. Dacă nu doriți să vedeți mesaje de stare pe ecranul de blocare, le puteți elimina.

Pentru a controla ceea ce apare pe ecranul de blocare, mergeți la Settings > Personalization > Lock screen. Aplicațiile care afișează conținut pe ecranul de blocare apar în secțiunea „hoose an app to show detailed status” și „Choose apps to show quick status.”. Pentru a elimina o aplicație de pe ecranul de blocare, faceți click pe pictograma acesteia aici și apoi selectați opțiunea „None” . De asemenea, puteți selecta o altă aplicație, dacă preferați să vedeți notificările sale pe ecranul de blocare.

Cum se dezactivează notificările din zona iconițelor

Chiar și după ce dezactivați notificările, multe aplicații continuă să ruleze în „Zona de notificare” (cunoscută și sub denumirea de System Tray). Aceste aplicații actualizează adesea pictogramele de aici cu insigne și animații care vă informează despre starea lor.

Pentru a ascunde pictogramele din zona de notificare, trageți-le înafara chenarului din săgeata care vă deschide acest panou. Acest panou conține atât pictograme pe care le doriți cât și cele pe care nu doriți să le vedeți. De asemenea, aveți posibilitatea să faceți click dreapta pe multe dintre acestea și să le închideți dacă nu doriți ca ele să ruleze în fundal.

Aplicația Setări vă permite de asemenea să personalizați pictogramele zonei de notificare. Trebuie doar să accesați Settings > Personalization > Taskbar. În panoul din dreapta, derulați în jos până la secțiunea „Notification Area”, apoi faceți click pe „Select which icons appear on the taskbar”. Setați orice pictogramă pe „Off” și va fi ascunsă în panoul de iconițe.

Windows 10 oferă mai multe opțiuni pentru a face față notificărilor decât pe Windows 7. De exemplu, atunci când utilizați Windows 7, trebuie să dezactivați notificările din cadrul fiecărei aplicații individuale pe care o utilizați. Windows 7 nu oferă nicio modalitate de a bloca notificările unei aplicații la nivel de sistem, așa cum se întâmplă în Windows 10 prin intermediul funcției Setări, și nici nu furnizează un mod de tip Quiet Hours sau Focus Assist care întrerupe temporar notificările.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close