Cum vor cei de la NASA sa locuiasca pe Marte

0
462
Marte
Marte

Cei de la NASA doresc sa puna in aplicare un plan interesant, astfel incat sa faca locuibila planeta Marte. Acestia vor sa ofere o atmosfera planetei prin protejarea ei de factorii externi precum vanturi solare, raze, totul prin lansarea unui scut magnetic gigantic in spatiu. Dupa cum spun ei, prin aceasta metoda apa ar putea sa curga pana si pe planeta Marte.

Cu totii stim ca Planeta Rosie are un sol rece, arid, care nu permite gazduirea apelor, plantelor sau a vietuitoarelor. Cu toate acestea, specialistii sustin faptul ca acum miliarde de ani atmosfera era una groasa care facea posibila lucrurile enumerate mai sus. Totodata, se crede ca Marte a ajuns in aceasta forma deoarece s-a prabusit campul magnetic protectiv. NASA mentioneaza ca s-au mai facut experimente pentru a crea campuri magnetice protective, insa doar in miniatura, pentru a proteja astronautii.

Aceeasi tehnologie se doreste a fi folosita si pentru Marte doar ca la o scara mult mai mare. Astfel, atmosfera s-ar incalzi cu aproximativ patru grade celsius, permitanad topirea stratului de dioxid de carbon si prin urmare formarea apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here