De ce este periculoasa inteligenta artificiala. Cea mai mare teama a lui Elon Musk

0
221
inteligenta artificiala

Inteligenta artificiala evolueaza foarte rapid, iar Elon Musk, fondatorul Tesla este mai speriat ca niciodata de aceasta evolutie. Acesta este cunoscut in legatura cu teoriile si ideile sale pesimiste in legatura cu inteligenta artificiala, insa, de aceasta data, considera ca ar putea fi mai periculoasa decat Coreea de Nord.

Musk face cercetari de ceva timp in domeniul respectiv, si chiar daca este ceva care-l inspaimanta, nu ezita sa faca investitii majore in acest sens. El mentioneaza faptul ca doreste sa supravegheze si sa controleze modul in care functioneaza si evolueaza aceasta stiinta, pentru a putea evita de unul singur eventualele dezastre pe care ar putea sa le provoace. Nu multi il baga in seama, iar tocmai de aici pleaca motiviatia sa de a face din ce in ce mai multe afirmatii impotriva inteligentei artificiale.

Totusi, este prima data cand a facut o comparatie cu cei din Coreea de Nord. Ca si multe alte persoane importante, Elon Musk prefera Twitter-ul ca si metoda de comunicare cu publicul. El posteaza des diverse mesaje si noutati, iar printre ele se numara si afirmatii impotriva inteligentei artificiale.

La doar cateva saptamani dupa ce l-a criticat pe Mark Zuckerberg si i-a clasificat cunostiintele in inteligenta artificiala ca fiind superficiale, Musk revine cu un nou mesaj surprinzator pe Twiiter.

Dacă nu ești îngrijorat de potențialul pericol al inteligenței artificiale, ar trebui să fii. Riscul e semnificativ mai mare decât Coreea de Nord.” Acestea a fost mesajul transmis de catre actualul CEO Tesla, mesaj transmis intr-o perioada in care relatiile dintre America si Coreea de Nord nu sunt asa de bune.

Totusi, Elon Musk nu neaga faptul ca inteligenta artificiala ar putea fi folosita si in scopuri binevoitoare, esenta este sa nu se abuzeze de aceasta stiinta. Vom vedea ce se va intampla pe viitor, insa cu siguranta va evolua extrem de mult.