Se pare că dezvoltatorii care lucrează la Facebook chiar iubesc să trăiască periculos. Compania știe cum să încalce încrederea utilizatorilor și să se joace mai ușor și mai rapid cu protecția datelor și confidențialitatea utilizatorilor. Recentul scandal Cambridge Analytica este un exemplu perfect al aceluiași lucru.

Într-o altă evoluție șocantă, aplicația Facebook a companiei Android a fost prinsă solicitând utilizatorilor permisiuni de „superuser” pe telefoanele lor. Pentru cei care nu știu, modul superuser, de asemenea, cunoscut sub numele de Modul Dumnezeu sau accesul Root, vă poate expune dispozitivul la tot felul de posibile riscuri de securitate și de scurgere a datelor.

În timpul weekend-ului, numeroși proprietari de smartphone-uri Android și-au exprimat preocupările prin intermediul Reddit și Twitter. De asemenea, au postat capturi de ecran care arată că aplicația cere accesul root „pentru totdeauna”.

În cazul în care vă întrebați dacă aplicațiile au fost instalate prin intermediul unui magazin de aplicații terță parte, permiteți-mi să vă spun că nu este cazul aici – se întâmplă cu aplicația oficială instalată din Magazin Google Play.

Cercetătorii din domeniul securității au subliniat că s-ar putea întâmpla din cauza lui WhiteOps SDK (Via Bleeping Computer), care este încorporat în aplicație pentru detectarea fraudei publicitare. Acest pop-up apare pe unele dispozitive timp de cel puțin o săptămână.

Mai târziu, un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat că popup-ul de permisiune a fost de fapt datorat unei erori de codificare. „Nu avem nevoie sau dorim aceste permisiuni și am rezolvat deja această problemă. Ne cerem scuze pentru orice confuzie „, a spus compania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.