De ce să alegi o bicicletă eliptică și cum să o folosești la capacitate maximă

0
323
bicicletă eliptică
bicicletă eliptică

Nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul că putem să ne folosim de tehnologie atunci când ne dorim să slăbim, iar acest lucru ne ușurează foarte mult viața, pentru că nu mai trebuie să trecem printr-un proces foarte îndelungat și prin diete drastice. Chiar și deținerea unui telefon inteligent (cu aplicațiile de fitness instalate și senzori speciali în dotare) ne poate oferi un avantaj notabil.

Astăzi nu vom vorbi însă despre ce aplicații putem folosi pentru a monitoriza activitățile noastre fizice, deoarece în centrul atenției avem bicicleta eliptică care te poate ajuta să slăbești și să te menții în formă chiar și atunci când ai o viață foarte încărcată și nu ai timp să mergi la sală. La prețurile practicate în ultima perioadă practic oricine poate deține un astfel de aparat, care poate fi folosit cu succes nu doar de către cei care își doresc să slăbească, ci și pentru a ne menține în formă și a fi mereu plini de viață.

Pentru cei care nu știu, a face exerciții fizice în mod regulat reprezintă și o bună metodă de a deveni mai productivi și energici, așadar dacă ai observat că în ultima perioadă ai început să bați pasul pe loc la proiectele pe care le derulezi, atunci asta trebuie să reprezinte un semn de întrebare pentru tine – înseamnă că trebuie să începi să îți schimbi stilul de viață într-unul mult mai sănătos. Nu toți suntem fani ai mersului la sală, iar din acest motiv noi îți recomandăm să cumperi o bicicletă eliptică.

După cum spuneam, prețurile s-au așezat foarte mult în ultima vreme, iar acum că ne aflăm foarte aproape de perioada sărbătorilor de iarnă sunt șanse ca bicicletele eliptice să se ieftinească și mai mult. De ce noi recomandăm un astfel de model și nu altul? Pentru că, spre deosebire de bicicletele pentru fitness clasice, acestea te ajută să îți dezvolți mult mai armonios trupul. Cum? Prin faptul că nu îți lucrează doar partea inferioară a corpului, ci și cea superioară, punând la treabă mușchii brațelor, pieptului și cei ai spatelui. Nu trebuie să mai spunem că în acest fel și arderile sunt mai mari, deci vei slăbi într-un ritm mult mai accelerat.

Pentru a te putea folosi la maxim de o bicicletă eliptică trebuie să știi, în primul rând, cum să o alegi pe cea mai potrivită pentru tine. Cum faci acest lucru? Pentru început, este bine să știi că ai de ales între trei tipuri diferite, împărțirea pe categorii realizându-se în funcție de locul unde este amplasat motorul. Acest lucru poate aduce avantaje, precum și dezavantaje, iar prețurile pot varia destul de mult, în funcție de categoria spre care ne întreptăm privirea. Care sunt aceste trei categorii? Află că o să ai de ales între un model cu motor situat în partea din spate, un model cu motorul amplasat pe centrul bicicletei, precum și un model cu motor situat în față.

După ce te-ai hotărât asupra acestui lucru, privirea ta se va îndrepta către numărul de programe și funcții care ne sunt puse la dispoziție. Există pe piață unele modele care pot chiar simula plimbări pe munte (va alterna de exemplu un antrenament intens cu unul mai ușor). De asemenea, nu trebuie să uităm nici de prezența senzorilor și a capabilității aparatului de a ne oferi informații în timp real cu privire la distanța parcursă, numărul de calorii arse și a ritmului cardiac pe care îl avem pe întreaga durată a antrenamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here