De ce se incalzeste laptopul

0
297
De ce se incalzeste laptopul

Inainte sa va ganditi direct sa duceti device-ul la un service, trebuie sa aveti cateva idei in legatura cu intrebarea „De ce se incalzeste laptopul” si totodata, cat de grava este situatia. Daca aveti un laptop vechi de cativa ani, asemenea probleme sunt practic inevitabile, cu toate ca trebuie sa tinem cont si de factori precum mediul in care a fost folosit, cum a fost folosit, praful si chiar scamele.

De ce se incalzeste laptopul

Cu totii ne dorim un laptop cat mai compact, cu o autonomie mare a bateriei si cu performante de top. Totusi, design-ul modern, specificatiile ridicate si rulajul la maxim vin odata cu cresterea temperaturii, aceasta problema trebuind sa fie gestionata comform recomandarilor. Excluzand insa laptop-urile care se incing foarte repede din fabrica, in cazul celorlalte, ca si la PC-uri, principala cauza este praful.

Praful se depune odata cu folosirea laptop-ului in medii in care gaurile de ventilatie sunt acoperite, acesta este atras de materialul textil si se depune pe ventilatoare si pe radiator.

Cum vedeti care este temperatura laptop-ului:

Este foarte simplu, descarcati AIDA64 de aici, apasati pe Computer si apoi pe Sensor. Daca aveti o temperatura de 70-75 de grade sau mai mult atunci cand nu faceti nimic, problema este una grava. Cel mai bine ar fi sa intri intr-un joc sau sa deschizi mai multe tab-uri in browser, iar daca temperatura depaseste 90 de grade, intr-adevar trebuie sa luati masuri.

Cum rezolvi problemele in legatura cu incalzirea laptopului

Folositi-l in mare parte pe medii dure, la birou, sau pe o suprafata plana. Verificati daca gaurile de aerisire nu sunt blocate in vreun fel. Daca va descurcati, puteti desface laptop-ul si de asemenea sa-l curatati ca si in acest tutorial. Mai puteti sa va achizitionati si un cooler pad, care ajuta foarte mult in ceea ce priveste racirea laptopului, nu face zgomot si este foarte eficient.

Daca aceste solutii esueaza, atunci problema vine cu siguranta din interior. Virusii, sistemul de operare neschimbat de foarte mult timp sunt cauze care trebuie luate in considerare. Recomandat este sa schmbati sistemul de operare sau sa scanati cu un antivirus bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here