Aveți un OnePlus 6 sau intenționați să cumpărați unul? Dacă da, veți dori să citiți acest articol. Se pare că deblocarea facială a OnePlus 6 poate fi înșelată de o fotografie.

Un videoclip postat de un utilizator Twitter, arată că telefonul este deblocat de o imagine decupată a feței sale. Ceea ce înrăutățește situația e că acest truc funcționează chiar dacă fotografia este alb-negru.

Cu toate acestea, ar trebui să vizionați acest videoclip cu puțin scepticism, deoarece nu arată că este un OnePlus 6 în timpul procesului de deblocare. Ar putea fi posibil ca prietenul său să înșele spectatorii și să-și folosească fața pentru a debloca dispozitivul. Poate că și-a înregistrat fața pe dispozitiv mai devreme.

Recunoașterea bazată pe deblocarea facială a fost introdusă de Apple, dar de atunci, fiecare producător de telefoane mobile s-a alăturat cursei pentru a elimina această caracteristică. Dar, spre deosebire de Apple, restul nu oferă hardware suplimentar pentru a susține caracteristica și se bazează în cea mai mare parte pe camera frontală, ceea ce duce la un nivel inadecvat de securitate.

OnePlus a răspuns la acest videoclip și a emis o declarație către Phone Arena:

„Am proiectat Face Unlock în jurul comodității și, deși am luat măsuri corespunzătoare pentru optimizarea securității, am recomandat întotdeauna să folosiți o parolă /PIN/amprentă digitală pentru securitate. Din acest motiv, Face Unlock nu este activat pentru aplicații sigure, cum ar fi serviciile bancare sau plățile. Ne străduim constant să îmbunătățim toată tehnologia noastră, inclusiv Face Unlock. „

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.