Tot mai multi tineri sunt dependenti de jocurile video

0
229

Lumea jocurilor a devenit tot mai populata. Chiar daca sistemele de  gaming unt destul de costisitoare, nimic nu ii opreste pe adevărații pasionati. In ultimul timp s-au inregistrat vanzari record al jocurilor populare.

Cu toate acestea,  jocurile dau dependenta anumitor tineri. De ce se intampla acest lucru?

In primul rand exista adolescenti care nu au o viata sociala atractiva si decid sa petreaca marea majoritate a timpului lor in fata calculatoarelor. Mai sunt de asemena si persoane care dezvolta o pasiune pentru un anumit tip de joc si pur si simplu isi doresc sa ajunga in marile topuri.

Dupa mai multe cercetari in acest domeniu, specialistii au ajuns la urmatoarea concluzie: Dependenta de jocuri video ar putea fi inregistrata ca o boala mintala si adaugata pe lista afectiunilor mintale. Au fost descoperite unele devieri de comportament si chiar persoane care spuneau ca viata lor este la fel ca cea virtuala.

S-a stabilit ca in vitorul apropiat sa se organizeze programe si activitati pentru rezolvarea acestor probleme. De acestea vor beneficia doar persoanele care au un anumit grad de dependenta pentru jocurile video. Acest program presupune o anumita perioada de recuperare, iar specialistii spera ca un numar cat mai mare de tineri vor fi ajutati sa treaca pentru aceasta problema.