Despre cât de util poate fi un aragaz electric în bucătărie

0
317

Pentru cei care petrec foarte mult timp în bucătărie este important să aibă mereu la îndemână cele mai bune „unelte”, care să le ușureze munca destul de mult și să facă gătitul să se desfășoare într-un ritm mult mai plăcut. Printre bucătarii amatori și profeșioniști deopotrivă au început să fie din ce în ce mai iubite și căutate aragazurile electrice datorită avantajelor pe care acestea le oferă. Care sunt aceste avantaje? Vom discuta despre ele în rândurile care urmează.

Pentru un bucătar (indiferent dacă vorbim de un profesionist sau unul care are ca hobby gătitul) este foarte important să aibă un control absolut asupra măncării pe care o gătește, iar aici aproape nimic nu poate întrece aragazul electric, cel care oferă un control excelent asupra temperaturii la care gătim și a timpului necesar (aragazul clasic, cel pe gaz, nu va putea face niciodată acest lucru, iar asta nu de puține ori duce la arderea măncării sau prinderea acesteia de oală).

Ai observat cu siguranță cum unele rețete recomandă să gătim la o anumită temperatură și pe o anumită durată de timp, iar asta nu putem face decât folosind un astfel de aparat electrocasnic. Mai trebuie spus un lucru, și anume că mâncarea nu se va mai prinde de oale sau tigăi. De ce? Pentru că ele se vor încălzi uniform. De asemenea, dacă vorbim de o plită cu inducție, atunci și siguranța este una mult mai mare, mai ales dacă suntem mai neîndemânatici sau dacă avem copii mici prin preajmă. Cum este posibil acest lucru? Deoarece nu se va încălzi decât suprafața care intră în contact direct cu oala. Așadar putem atinge fără nici cea mai mică problemă restul suprafeței aragazului, deoarece ea se va menține în continuare rece.

Tot la capitolul avantaje putem include și independența față de o sursă de gaz – nu toate localitățlie din România se bucură de un astfel de „privilegiu”, iar faptul că putem folosi curentul electric ca sursă de alimentare reprezintă un mare plus. Cârcotașii vor spune că este imposibil ca totul să fie roz, iar noi le dăm dreptate, deoarece sunt și câteva minusuri care trebuie luate în considerare. De exemplu, o să ai nevoie de oale speciale, care să poată fi folosite pe inducție, iar asta înseamnă că va trebui să îți schimbi toate oalele și tigăile din bucătărie.

Ce trebuie să faci pentru a avea garanția că ai ales cel mai bun model pentru tine? Deși are un principiu de funcționare diferit, caracteristicile rămân, în mare parte, aceleași cu cele din cazul unui aragaz clasic pe gaz, așadar te poți orienta în funcție de ele atunci când te afli în fața unui produs pe care tu ai pus ochii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here