Noutati

Dureri de spate și dureri de cap datorate posturii incorecte a corpului

Suferi de dureri de spate și de gât la birou? Uneori ședințele sunt îndelungate și din cauza unei posturi forțate care provoacă tensiune pot să apară dureri cervicale în zona spatelui. Problemele de postură sunt cauzate în fiecare zi și de șederea în fața laptopului sau a calculatorului. Verificarea telefonului ținând capul aplecat poate contribui de asemenea la producerea durerilor de gât. De asemenea, aplecarea în mod frecvent a capului asupra altor dispozitive electronice poate agrava și durerile de coloană, nu doar pe cele de gât.

În ziua de azi, aproape în orice afacere sau job este nevoie de calculator. Oamenii care lucrează foarte multe ore pe calculator sau pe laptop pot avea adesea dureri de spate. Faptul că stau cu gâtul înclinat atunci când privesc spre monitor le poate crea dureri cervicale. Statul prea mult timp într-o poziție incomodă (chiar și atunci când se folosește o tabletă sau un smartphone) poate da dureri de ceafă. Dacă poziția este forțată și capul nu este sprijinit, apare o senzație de amorțire în zona cefei și  un simptom de durere insuportabilă. Pentru a preveni aceasta trebuie ca poziția să fie schimbată cu regularitate. Medicii spun că în acest caz este vorba despre torticolis, o suferință care se manifestă prin dureri de cap, de ceafă. O cauză poate fi și dormitul cu capul pe prea multe perne noaptea.

Stilul de viață agitat provoacă oamenilor prea mult stres. Acumularea tensiunii este principala cauză a durerii de cap. Medicii consideră că durerea de cap este produsă de mușchii cefei, care din cauza stresului întră în spasm și astfel apare acest simptom care se simte la tâmple, în zona cefei sau în scalp. De asemenea, medicii consideră că durerea de cap poate să apară și datorită unei activități în care se ține capul într-o anumită poziție fixă, mult timp. De exemplu dacă se lucrează la computer, laptop sau la tastatură, sau se face un lucru migălos la un aparat electronic, poate fi telefon mobil sau chiar un microscop, este posibil ca să apară durerea de ceafă sau durerea de cap.

Oamenii care doresc să scape de astfel de dureri datorate posturii incorecte trebuie cel puțin în timpul nopții să doarmă într-o poziție confortabilă pe spate, să aibă un somn bun și odihnitor. Pentru aceasta este important să investească într-o saltea de pat de calitate și într-o lenjerie de pat realizată din materiale naturale. Atunci când aleg salteaua de pat nu trebuie să se grăbească, trebuie să achiziționeze un produs care să-i facă să se simtă bine în timpul somnului.

Asta nu înseamnă să facă cumpărături scumpe, dar nici să facă achiziții foarte ieftine cu ochii închiși. Important este ca să aleagă magazinul potrivit, care comercializează produse de calitate și unde vor găsi salteaua potrivită pentru pat, care va fi confortabilă și va ține cel puțin 8-10 ani. Sportivii știu cât de importantă este salteaua și lenjeria de pat pentru refacerea fizică și psihică a organismului în timpul somnului. Oamenii ar trebui să ia exemplu de la aceștia și desigur, să țină cont și de medicii specialiști care spun că este bine să se folosească o saltea care să aibă calități ortopedice. Ce înseamnă asta? Un astfel de produs are anumite caracteristici benefice asupra corpului. Nu este vorba despre saltelele cu umpluturi din spumă de densitate înaltă, pentru că nu acestea sunt preferate de sportivi.

Persoanele care fac sport de performanță sunt capabile să cheltuie foarte muli bani pentru o saltea potrivită, care să le ofere un somn odihnitor. Există saltele cu grade diferite de duritate, din care trebuie ales acel model care oferă nivelul de confort dorit. Specialiștii spun că oamenii preferă suprafețe de dormit diferite, în funcție de profilul lor corporal, care este de asemenea diferit. Dacă o lenjerie de pat o poți cumpăra online, în cazul saltelei este indicat să mergi la magazinul respectiv pentru a încerca salteaua, înainte de achitarea ei.

Odihna ajută la calmarea durerilor de spate, dar uneori, dacă este în exces, dacă se stă nemișcat prea multe ore, este posibil ca problema de la spate să fie agravată. Pentru a preveni și calma durerile de spate sunt indicate și exercițiile fizice prin care se poate corecta postura corpului și se poate elimina stresul și tensiunea musculară în interesul sănătății spatelui.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close