Exynos 9820

Samsung a dezvăluit noul său procesor, Exynos 9820 (numit și Exynos 9 Series 820). Samsung a anunțat noul chip într-un comunicat de presă astăzi și se așteaptă să lanseze câteva variante în viitoarele serii de smartphone-uri Galaxy S10.

Procesorul are două nuclee personalizate (de putere mare), două Cortex-A75 (de putere medie) și patru Cortex-A55 (de putere redusă). Acest design octa-core într-o configurație tri-cluster este primul pentru Samsung – ultimele sale cipuri au folosit patru nuclee de înaltă performanță și patru nuclee eficiente din punct de vedere energetic (Qualcomm Snapdragon 845 utilizează de asemenea acest format) – dar forma nouă crește în popularitate.

Samsung spune că performanța single-core a chipului va înregistra îmbunătățiri și mai mari la Exynos 9810, în creștere cu 20%, cu o eficiență energetică de până la 40% mai mare.

Cu toate acestea, design-ul personalizat al Samsung nu este compatibil cu tehnologia Arm DynamIQ folosită de competitorul acestora. Acest lucru înseamnă că vom vedea cu siguranță anumite diferențe de performanță multi-thread între chipsurile Exynos 9820, Huawei și Qualcomm, deși nu putem spune exact ce vor fi acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.