Noutati

Facebook a fost amendata in Coreea de Sud

Reglementatorul telecomunicațiilor din Coreea de Sud a amendat Facebook pentru limitarea ilegală a accesului utilizatorilor la serviciile sale de la sfârșitul anului 2016 până în 2017.

Comisia de comunicații din Coreea a declarat miercuri că Facebook ar trebui să plătească 396 de milioane KRW (369.400 dolari) drept sancțiune pentru încălcarea unei legi împotriva atingerii intereselor utilizatorilor. Autoritatea de reglementare a recomandat, de asemenea, ca societatea să-și schimbe condițiile de utilizare, stipulând că nu poate garanta calitatea serviciilor sale.

Problema nu are nicio legătură cu problemele Facebook legate de afirmațiile că firma Cambridge Analytica, aflată în legătură cu Trump, a furat date de la 50 de milioane de utilizatori Facebook pentru a influența alegerile din SUA. Dar gigantul social media s-a confruntat cu alte plângeri în Asia cu privire la acces și confidențialitate.

Clapeta sud-coreeană a apărut după ce Facebook a reorientat accesul anumitor utilizatori la serviciile sale către rețele din Hong Kong sau Statele Unite, în loc să utilizeze rețele interne, fără a le notifica, a spus autoritatea de reglementare. Acest lucru a încetinit conexiunile pentru anumiți utilizatori de pe Facebook, iar unii s-au plâns că nu au putut să creeze videoclipuri pe Facebook. KCC a spus că, conexiunile au fost de 4,5 ori mai lente decât înainte, pentru unii utilizatori în timpul orelor de seară.

SK Broadband, un furnizor local de internet fix, a primit aproximativ 10 reclamații pe zi pentru conexiuni lente, în timp ce LG UPlus, alt furnizor de servicii de internet, a primit în medie 34 de plângeri pe zi.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close