NoutatiSecuritate

Facebook are o nouă politică de date de confidențialitate

Facebook, cea mai mare rețea socială din lume, a reînnoit politicile pe care le folosește atunci când colectează date despre cele peste 2 miliarde de persoane care o folosesc în fiecare lună. Ca parte a noii politici, lansată pe 19 aprilie, compania explică și mai clar cum colectează și utilizează acele informații despre dvs.

Noua politică vine în mai mult de 4.200 de cuvinte. Limbajul este menit să fie ușor de înțeles, dar asta înseamnă încă o mulțime de cuvinte prin care trebuie trecut. Cu toate acestea, ne ajută să înțelegem mai bine modul în care compania transformă datele noastre în recomandări personalizate, anunțuri personalizate și cercetări academice.

Modificările apar într-un moment în care oamenii urmăresc îndeaproape ceea ce face Facebook. Luna trecuta, New York Times si ziarele britanice Guardian și Observer au împrăștiat vestea că milioane de utilizatori ai Facebookului au fost scoși într-o firma de consultanță politică asociată cu Donald Trump numită Cambridge Analytica. Dezvăluirile i-au determinat pe parlamentarii americani să îl cheme pe directorul executiv Mark Zuckerberg la Washington pentru două zile de interogare a motivului pentru care Facebook nu a reușit să protejeze în mod adecvat viața privată a 87 de milioane de utilizatori.

Având în vedere acest lucru, am citit noua politică de confidențialitate Facebook – ultima actualizare a fost în 2016 – pentru a răspunde la cele mai urgente întrebări. Când aveți timp, textul complet al politicii de date este gata și vă așteaptă să-l citiți.

De unde face rost Facebook de informații despre mine?

Este uneori copleșitor să aflați cât de multe informații au Facebook despre dvs. De exemplu, Facebook are o listă pentru ceea ce consideră că sunt opiniile dvs. politice.

Acesta găsește aceste informații dintr-un amestec de fotografii, videoclipuri și gânduri pe care le postați pe cronologie. De asemenea, se colectează date din interacțiunile dvs. cu prietenii de pe Facebook, precum și de paginile și postările pe care „le placi”.

În plus, compania colectează șapte tipuri diferite de informații pe care le obține de la un telefon, un computer sau o tabletă pe care o utilizați. Acestea includ date despre versiunea software-ului pe care îl executați, cât de mică este bateria și cât de mult a fost stocat pe dispozitivul dvs. Pe lângă aceasta, Facebook poate accesa informații despre dispozitivele conectate la aceeași rețea în care vă aflați.

Acest tip de informații sunt adesea folosite pentru experții din industrie care solicită amprentarea datelor, ceea ce înseamnă că site-urile vă identifică pe baza tuturor datelor pe care le pot colecta de pe dispozitiv. Legarea amprentei digitale în contul dvs. Facebook ar putea fi un instrument foarte puternic, permițând companiilor și agenților de publicitate să vă identifice mai ușor pe internet.

Această urmărire nu este doar pentru ca Facebook să poată ține ochii pe tine. Aceste eforturi permit, de asemenea, ca unele servicii Facebook să funcționeze mai ușor, ca să vă ajute să transmiteți mai ușor fluxul video de la un dispozitiv la un televizor.

Cum face Facebook bani pe urma mea?

Politica actualizată include una dintre cele mai repetate rețineri din Facebook: „Nu vindem nicio informație nimănui și nu o vom face niciodată”. Deci, cum a ajuns să aducă venituri mai mari de 40 miliarde de dolari în 2017? În mare parte, face acest lucru prin vânzarea accesului la dvs.

”Utilizăm informațiile pe care le avem despre dvs. – inclusiv informații despre interesele, acțiunile și conexiunile dvs. – pentru a selecta și personaliza anunțurile, ofertele și alte tipuri de conținut sponsorizat pe care vi le oferim „, afirmă politica.

Facebook este agentul de mijloc care vă conectează agenții de publicitate, pe baza nivelului superficial al detaliilor pe care îl are despre gusturile, locația și conexiunile personale.

Cât păstrează Facebook datele mele?

Depinde. Dacă ștergeți – nu dezactivați, ștergeți definitiv – contul dvs., Facebook va șterge postările dvs., inclusiv fotografiile și actualizările de stare. Dar asta nu include datele pe care Facebook le-a primit despre tine din alte surse înafară de tine. Deci, tot ce a învățat Facebook despre dvs. de la prietenii dvs., de la brokerii de date și de la alte site-uri web, este păstrat atâta timp cât rețeaua socială o dorește.

De asemenea, compania se blochează pe informațiile de care ar putea avea nevoie din motive legale și pentru a preveni abuzurile pe platforma sa. „De exemplu, dacă este cazul, vom face schimb de informații cu partenerii noștri despre fiabilitatea contului dvs. pentru a preveni frauda, ​​abuzul și alte activități dăunătoare pe și în afara produselor noastre”, afirmă politica.

Ce pot face?

Puteți să ajustați setările pentru a modifica cât de mult din profilul dvs. este public și cât de mult vă partajați cu aplicații terță parte, precum și alte setări. Dar când vine vorba de politica de date, nu ai prea multe de ales. Trebuie să acceptați sau să plecați. În acest caz, „plecați” înseamnă să părăsiți Facebook definitiv.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close