Facebook vrea să-și construiască propriile chip-uri exact ca celelalte mari companii

Facebook pare să se afle în primele etape de dezvoltare a propriului său silicon pentru a-și propulsa dispozitivele și serverele, potrivit unui nou raport al Bloomberg. Compania dorește să angajeze un manager însărcinat cu asamblarea unei companii de dezvoltare SoC / ASIC, firmware și de dezvoltare a driverului. Deci, planul se reunește doar în interesul lui Facebook, dar interesul Facebookului de a deveni mai încrezător – și mai puțin dependent de companii din afara cum ar fi Qualcomm – face ca ultimul gigant tehnic să înceapă această cale.

Apple are deja chip-uri cu propriul brand în interiorul dispozitivelor iOS și se pare că intenționează să înlocuiască procesoarele Intel pe computerele Mac cu propriile sale chip-uri. Google produce chip-uri AI personalizate și a inclus primul său silicon concentrat pe consumatori (un procesor de imagine) în Pixel 2 anul trecut. Este probabil ca compania să aibă ambiții mult mai mari ca parte a rivalității hardware cu Apple. Se spune că Amazon dezvoltă chip-uri pentru a îmbunătăți inteligența lui Alexa AI.

Listele de locuri de muncă ale Facebook se încadrează în categoria infrastructurii, deci este foarte probabil ca echipa de chip-uri să își depună eforturile spre serverele de inteligență artificială ale companiei. Acum, serverele, care antrenează sistemele AI Facebook, sunt alimentate de Nvidia. Mark Zuckerberg a spus că AI va juca în cele din urmă un rol și mai mare în semnalizarea conținutului necorespunzător în rețeaua socială decât în ​​prezent, deși nu este într-adevăr o soluție viabilă pentru problemele profunde ale companiei.

Dar Facebook ar putea, de asemenea, să pornească difuzoare inteligente sau viitoare căști de realitate Oculus cu propriile chip-uri. Aceasta ar permite companiei să facă acele îmbunătățiri și optimizări care sunt posibile numai atunci când hardware-ul și software-ul sunt integrate strâns pe parcursul întregului proces de dezvoltare. Desigur, oamenii încă acuză Facebook de spionaj asupra lor, în ciuda dovezilor greu de contrazis, astfel încât ar putea exista o mică problemă de încredere în cazul în care compania începe să-și pună propriul său silicon în gadgeturi de consum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.