Facebook permite acces la butonul de dislike la mai mulți utilizatori

0
19

Facebook lansează butonul downvote către mai mulți utilizatori care îi vor permite să evidențieze „comentariile nepotrivite”

În luna februarie a acestui an, s-a raportat că Facebook testează un buton „downvote” asemănător cu cel de pe Reddit, care ar permite utilizatorilor săi să pătrundă și să ascundă comentariile în Feed News. Făcând click pe butonul downvote, acesta va oferi utilizatorului opțiunea de a semnala postul ca fiind „ofensator”, „înșelător” sau „în afara subiectului”.

Acum, potrivit unui nou raport al TheNextWeb, Facebook dorește ca utilizatorii să folosească „downvote” pentru a marca „comentariile proaste”, pe care gigantul social media le definește drept „intenții proaste sau lipsite de respect”. Se pare că Facebook încearcă din greu să scoată în evidență acest nou buton, raportează TNW.

În februarie, un purtător de cuvânt al Facebook a subliniat că „nu testează un buton de dislike. Explorăm o caracteristică pentru ca oamenii să ne dea feedback despre comentariile publicate în paginile publice.” Cu toate acestea, probabil că butonul downvote va fi probabil utilizat doar ca un buton de dispreț.

Reddit, site-ul de agregare a știrilor sociale, permite deja utilizatorilor să voteze povestiri și comentarii prin intermediul butoanelor upvote și downvote. În prezent, utilizatorii Facebook din Australia și Noua Zeelandă au acces la noul buton downvote. Cu toate acestea, în Australia, butonul downvote apare numai în anumite pagini publice create și numai în aplicația mobilă Facebook.