Facebook a primit o amenda de 110 milioane de euro

0
905
facebook a primit o amenda

Cei de la Facebook au primit o amenda destul de usturatoare de la Comisia Europeana, amenda care are legatura cu serviciul de mesagerie WhatsApp.

Cea mai mare si cea mai populara retea de socializare, Facebook, a primit joia aceasta o amenda de 110 de milioane de euro de la Comisia Europeana, din pricina unor probleme in legatura cu WhatsApp. Se pare ca acestia ar fi furnizat informatii false in anul 2014, in legatura cu preluarea respectivei aplicatii. Atunci, Facebook sustinea faptul ca nu poate conecta conturile de la reteaua de socializare la cea de mesagerie, astfel incat totul a fost ok pana atunci.

Cu toate acestia, viceversa s-a demonstrat in anul 2016, atunci cand a fost lansat un serviciu care facea exact acest lucru. Intr-un comunicat al executivului Uniunii Europene se declara urmatoarele:
Contrar declaratiilor din timpul procesului de evaluare a preluarii, posibilitatile tehnice de potrivire a identitatilor utilizatorilor Facebook si WhatsApp existau in 2014, iar angajatii Facebook cunosteau acest lucru„.

Totusi, amenda putea fi mult mai mare daca nu ar fi recunoscut cele intamplate. Conform surselor, Facebook ar fi putut primi o amenda de circa 273 de milioane de dolari, aproximativ 1% din castigul pe anul 2016. Saptamana trecuta autoritatea antitrust din Italia, a amendat WhatsApp cu 3 milioane de euro, deoarece impuneau utilizatorilor sa furnizeze datele personale din reteaua de socializare Facebook.

Aceasta amenda insa nu afecteaza cu nimic imaginea retelei, astfel incat aceasta ramane in varful ierarhiei continuand sa ofere servicii impecabile. Totodata, nici amenda primita nu semnifica o pierdere uriasa pentru acestia, dupa cum am precizat si putin mai sus. 1 % din totalul de venit din anul 2016 este o suma infirma pe care pot sa o plateasca la orice ora din zi si din noapte. Totusi, ar trebui sa fie mai atenti in legatura cu datele personale ale utilizatorilor si sa ofere un plus de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here