Facebook suspendă 200 de aplicații cu scopul de a investiga un abuz de date

0
55

Acum o lună în urmă, Mark Zuckerberg promisese să analizeze aplicațiile care abuzează de date precum Cambridge Analytica, iar rezultatele investigațiilor în curs se află în sfârșit aici.

Facebook a anunțat într-o postare de blog că aproximativ 200 de aplicații au fost suspendate pentru obținerea datelor personale ale utilizatorilor în mod abuziv. Această declarație vine după un audit inițiat din cauza scandalului Cambridge Analytica.

Compania social media a susținut că „mii” de aplicații au fost supuse scanerului. Și cele 200 de aplicații menționate anterior așteaptă o „anchetă amănunțită” care ar determina dacă dezvoltatorii lor au utilizat sau nu date înșelătoare.

Compania a investigat toate aplicațiile care au avut acces la cantități mari de date, înainte de a introduce modificări în politicile Facebook în 2014 – care au restricționat accesul la date. Zuckerberg anunțase că aplicațiile care nu reușesc la acest audit vor fi interzise pe platformă.

Ime Archibong, VP al parteneriatelor pentru produse Facebook, scrie că ancheta este în plină desfășurare. Vor fi intervievați și vor trimite cereri de informații (pentru a găsi în detaliu la ce date au avut acces).

În plus, aceștia ar efectua audituri, inclusiv inspecții la fața locului ale aplicațiilor în cauză. Postul pe blog afirmă, în plus, că găsirea de dovezi privind aplicațiile care au utilizat în mod greșit date, că Facebook le va interzice și va notifica persoane prin intermediul acestui site dacă datele lor au fost scoase din uz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here