FCC ar putea împiedica utilizarea echipamentului Huawei

0
19

Propunerea FCC va bloca transportatorii care utilizează echipamente de la Huawei sau ZTE

Potrivit unui nou raport al Wall Street Journal, Comisia Federală pentru Comunicații intenționează să adopte o nouă regulă care ar împiedica furnizorii de servicii mobile mici și rurale să beneficieze de subvenții federale dacă utilizează produse electronice de la producători chinezi, inclusiv Huawei și ZTE. Este posibil ca regula să fie propusă cât de curând luni, conform Journal, însă ar putea fi amânată sau retrasă. Dacă FCC avansează și dezvăluie regula, aceasta ar fi ultima măsură folosită de guvernul SUA și agențiile de reglementare pentru a împiedica perspectivele de afaceri ale Huawei în Statele Unite.

Propunerea FCC va bloca transportatorii care utilizează echipamente de la Huawei sau ZTE de la serviciul Universal Service Fund, un program guvernamental care subvenționează companiile care furnizează bandă largă în zonele rurale deseori ignorate de unii dintre transportatorii wireless mai mari. Huawei reprezintă mai puțin de 1% din hardware-ul folosit de rețelele wireless din SUA, potrivit unui analist căruia i s-a adresat The Journal. Dar Statele Unite doresc să împiedice obținerea unei cote suplimentare – mai ales că furnizorii se pregătesc pentru lansarea 5G în următoarele luni și ani.

Temerile legate de spionajul sponsorizat de stat au dus deja la tranzacții anulate cu AT & T și Verizon Wireless

Temerile legate de spionajul sponsorizat de stat și de atacurile cibernetice au dus deja la tranzacții anulate cu AT & T și Verizon Wireless pentru Mate 10 Pro. Agențiile de informații au avertizat cetățenii americani împotriva achiziționării gadget-urilor companiei. Există un proiect de lege bipartizan care a fost supus Congresului, care ar interzice guvernului și contractorilor să-i folosească. Și tocmai în această săptămână, Best Buy a făcut anunțul că nu va mai vinde produsele Huawei.

La o audiere a Senatului de informații luna trecută, directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că guvernul rămâne „profund îngrijorat de riscul de a permite oricărei companii sau entități care este respectată de guverne străine care nu împărtășesc valorile noastre să obțină poziții de putere în rețelele noastre de telecomunicații .“

Huawei continuă să insiste că nu reprezintă o amenințare la adresa siguranței naționale a Statelor Unite și nu este un spion pentru China.