NoutatiStiinta

Fermierii chinezi introduc AI pentru cele mai mari ferme de porci

"Am vrea să traducem tehnologia AI în carne de porc sigură și gustoasă"

Timp de secole, cresterea porcului in tara era predominant o ocupatie in spatele gradinii. (Etimologia personajului chinezesc pentru „acasă” înseamnă literalmente „casa cu un porc în ea”). Dar, din anii 1980, China și-a modernizat rapid industria de carne de porc pentru a satisface cerințele unei clase de mijloc de rang nou. Acum, jumătate din porcii din lume – aproximativ 700 de milioane de animale – trăiesc și mor în China, cel mai mult în ferme mari. Și pentru a ajuta la gestionarea acestei hoarde de porcine, agricultorii țării se îndreaptă către un instrument cu adevărat neobișnuit: inteligența artificială.

Sistemele AI implementate vor urmari eticheta RFID a fiecărui porc

La începutul acestei luni, gigantul chinez tech Alibaba a semnat o înțelegere cu compania de producție de porci Dekon Group și producătorul de hrană pentru porci Tequ Group pentru dezvoltarea și implementarea sistemelor de urmărire a porcilor alimentate cu AI. După cum a raportat compania chineză de distribuție Synced, afacerea este în valoare de zeci de milioane de dolari și se va baza în primul rând pe viziunea mașinilor pentru a înlocui etichetele de frecvență radio (RFID) folosite pentru urmărirea porcilor despre ferme.

Etichetele RFID sunt fiabile, dar costisitoare și consumatoare de timp pentru a le gestiona. Acestea trebuie să fie montate la fiecare porc și scanate individual pentru urmărire. Cu milioane de animale crescute în fiecare an în ferme mari, aceasta poate fi o adevărată strangulare.

Soluția este de a folosi tehnologia de vizionare a mașinilor, urmărind porcii folosind aparate foto de vârf care identifică numerele tatuate pe corpurile lor. La nivel de bază, acest sistem va putea conta porcii și purceii, dar Alibaba speră că va oferi și o analiză mai sofisticată.

Noile sisteme vor reduce mortalitatea porcinelor cu 3% anual

De exemplu, prin combinarea măsurătorilor de temperatură de la senzorii infraroșii cu înregistrările privind cantitatea de porc care se deplasează în fiecare zi, AI va putea să evalueze starea de sănătate a fiecărui animal. Instrumentele de recunoaștere a vocii conectate sunt chiar mai inteligente. Unul va avertiza fermierii atunci când purceii sunt zdrobiți de mamele lor, ascultându-se zgomotele porcilor. (Alibaba susține că numai acest sistem va reduce rata mortalității pentru purcei cu trei la sută anual). Altul va încerca să monitorizeze răspândirea bolii prin înregistrarea sunetelor porcilor cu tuse.

Pe de o parte, sperăm să ducem în jos costurile de creștere și să realizăm reforma agricolă, pe de altă parte, am dori să traducem tehnologia AI în carne de porc sigură și gustoasă. a declarat Zhang Sheng, Alibaba, transmite agenției chineze de știri Xinhua

China nu este singura țară care va introduce AI în agricultură

China nu este singura țară interesată de această sinteză a tehnologiei și a agriculturii. Gigantul agricol american Cargill a început recent testarea recunoașterii facială pentru vaci, în timp ce producătorul de tractoare John Deere a achiziționat anul trecut o lansare AI care pune camerele în pulverizatoare de culturi pentru a identifica și a focaliza precis buruienile cu pesticide. Pentru a alimenta o populație tot mai mare, agricultura va trebui să devină mai automatizată și mai eficientă și astfel de instrumente vor ajuta la satisfacerea cererii.

 

One Comment

  1. !!! VA JUCATI CU FOCUL !!!, CIND INTELIGENTA ARTIFICIALA VA FI INDEPENDENTA, NE VA EXTERMINA CONSIDERINDU-NE RASA INFERIOARA SI NEPRODUCTIVA, INDIFERENT CE SI CITE PROTOCOALE DE SIGURANTA VA AVEA .!!!! ,,EU SUNT CONVINS, CA ASTA ESTE GRANITA UNDE TREBUIE SA NE OPRIM, PINA NU ESTE PREA TIRZIU DESI,CRED CA A FOST DEJA DEPASITA ,, !!! SPER DIN TOATA INIMA ,SA MA FI INSELAT DAR CRED CA EXTERMINAREA RASEI UMANE SI TERAFORMAREA PLANETEI, ESTE IN PLINA DESFASURARE .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close