A fost inventat soarele artificial: In ce scop va fi folosit acesta

0
1218
soarele artificial
soarele artificial

Tehnologia avansează destul de rapid, permiţându-ne să facem lucruri imposibile din punct de vedere al tehnologiei de acum 10 ani, spre exemplu.

Se pare că inginerii germani s-au gândit că un soare artificial ar fi de folos, spre exemplu noul soare artificial poate fi folosit şi că o sursă de energie verde.

Soarele este creat din 149 de lămpi cu xenon, lămpi ce sunt găsite de obicei în industria cinematografiei cu scop de iluminare. Lămpile sunt aşezate în formă de fagure de miere, acest lucru făcând posibil focusarea luminii pe o porțiune pătrată cu latura de 20 de centimetri.

Porţiunea lovită de lumina soarelui artificial ar avea 3.500 de grade celsius, aproape jumătate din temperatura soarelui adevărat. Cantitatea de energie care ar lovi acest spațiu este de 10.000 de ori la fel de intensă ca cea a luminii solare naturale.

Scopul soarelui artificial nu este însă amplasarea acestuia pe cer, ci a fost creat pentru a testa noi metode de a crea hidrogen. Din păcate planul inginerilor nu este chiar aşa de uşor, soarele artificial nefiind benefic pentru a împărţi apa în oxigen şi hidrogen pentru care soarele artificial este alimentat cu electricitate.

Totuşi ingineri îi vor găsi cu siguranţă un nou post pentru soarele artificial, aceştia sperând că principiile soarelui artificial să poată fi folosite pentru lumina naturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here