Ghid de pariere live pentru meciurile pe care nu le putem urmări

0
21
Pariuri Live
Pariuri Live

Pariurile live pot fi considerate „sarea și piperul” pariurilor sportive. Când dai click pe „plasează pariu”, deja te simți parte din acțiune. Din acest motiv, mulți pariori joacă exclusiv live-uri. Unii vor să combine adrenalina și cu un câștig substanțial, apelând la mize mai mari, iar alții joacă „just for fun”, pe mize mici.

Cei care au un job în care folosesc calculatorul obișnuiesc să țină deschis și site-ul de pariuri. La operatorii de top, ai meciuri pe care să joci live 20 de ore din 24, dacă vorbim de fotbal. Recomandarea este să urmărești evenimentele pe care pariezi ca să ai mai multe șanse de câștig. Se întâmplă, însă, să vrei să te distrezi într-un moment al zilei în care nu sunt competiții transmise la televizor sau prin video streaming live.

Găsește opțiunea de pariere cea mai indicată

Sunt câțiva indicatori după care te poți ghida atunci când joci pe evenimente pe care nu le poți urmări. În primul rând, trebuie să analizezi partida ca pentru un pariu premeci. În felul acesta, îți poți da seama care ar fi opțiunea de pariere cea mai indicată: pe rezultat, pe goluri marcate, pe cartonașe galbene (dacă există în ofertă), pe cornere ș.a.m.d.

Dacă ți-ai format o opinie clară, este bine să pui un pariu live în detrimentul unuia premeci din cel puțin două motive: 1. la câteva minute după startul partidei, cota este mai mare (cu excepția cotelor pentru pariuri de genul sub 2.5 goluri marcate, sub 9.5 cornere, sub 6.5 cartonașe galbene); 2. Ai posibilitatea să constați dacă direcția jocului îți confirmă bănuiala.

Ok, dar dacă meciul nu este transmis nicăieri, cum vezi în ce direcție „curge” jocul? Operatorii de top oferă grafică și statistici în timp real, preluate de la diverși furnizori. Vei observa că Unibet și Admiral au aceeași grafică pe platforma live, ceea ce înseamnă că preiau serviciul aceluiași provider.

Cum sunt transmise informațiile

Furnizorii au „data scouteri” trimiși pe stadioane. Aceștia sunt dotați cu un dispozitiv mobil, prin care transmit către centru informații apăsând câteva butoane standard: gol, corner, cartonaș galben, cartonaș roșu, minge în siguranță, atacuri, atacuri periculoase, șuturi pe poartă, șuturi spre poartă, uneori chiar și ofsaiduri.

Să spunem că ai analizat un meci și ai văzut că este o probabilitate mare să se înscrie un gol până la pauză. În mod normal, cota pentru o astfel de selecție este între 1.25 și 1.50. De exemplu, pentru minim un gol marcat până la pauză în Sevilla vs Real Sociedad este cotă 1.25 la Fortuna. Aceeași selecție are cota 1.50 pentru meciul Juventus București vs FC Botoșani. În minutul 20 al acestor partide, cotele vor fi semnificativ mai mari (dacă nu se înscrie până atunci).

Cornerele și șuturile sunt de bază

Dacă nu urmărești partida, dar ai acces la statisticile în timp real despre care vorbeam, îți poți da seama de probabilitatea de a se înscrie analizând numărul de cornere și numărul de șuturi pe poartă/spre poartă. Acea statistică a atacurilor periculoase poate fi înșelătoare, întrucât butonul „atac periculos” este apăsat de data scouter atunci când echipa intră în ultimii 30 de metri ei terenului advers, chiar dacă nu se duce direct pe poartă. Pur și simplu, poate să plimbe mingea de-a latul terenului.

În schimb, dacă după 20 de minute avem un raport 4-0 (sau 0-4, sau 4-1 sau 1-4 etc.) al cornerelor, este clar că una dintre echipe joacă pe poarta adversă și sunt șanse ca, până la urmă, să înscrie curând. De asemenea, un număr echilibrat de cornere, dar de minim patru în total (2-2, 3-3, 2-3, 3-2 etc.), indică un joc deschis, în care se poate marca dintr-un moment în altul.

La fel de important este și raportul șuturilor pe poartă/spre poartă. Dacă în aproape jumătate de repriză nu s-a tras nici măcar în direcția porții, este un semn că nu e un joc favorabil unui pariu pe goluri marcate, în ciuda concluziilor analizei premeci.

Dacă urmărești grafica live, poți vedea și când este out sau fault. Un număr mare întreruperi reduce șansele ca într-un meci să fie multe goluri.

Te poți ghida după aceste idei dacă vrei să joci live pe evenimente pe care nu ai unde să le urmărești. Recomandarea este să nu joci mize mari, pentru că riscul este mai însemnat decât în cazul unor pariuri pe meciuri pe care le poți vedea.