Google a vandut telefoane defecte. Acum suporta consecintele

0
19
Google

Problemele Google cu gama de smartphone-uri Pixel nu au ajuns încă la sfârșit, deoarece cumpărătorii Pixel și Pixel XL au intentat un proces de acțiune împotriva companiei, împotriva vânzării de unități de telefoane mobile defecte. Reclamanții din plângere susțin că Google a vândut cu bună știință telefoane cu microfoane defecte. De asemenea, acesta susține că unele dintre unitățile emise în cadrul programului de înlocuire a garanției au continuat să aibă aceeași problemă.

După ce a recunoscut public această problemă în martie 2017, Google a recomandat înlocuirea smartphone-urilor Pixel în garanție. Un raport FastCompany afirmă că niciunul dintre reclamanții din proces nu și-a reparat telefoanele Pixel în perioada de garanție standard. Interesant este faptul că Girard Gibbs LLP, aceeași firmă de avocatură care ar putea da în judecată Google pentru problemele din gama Pixel 2, se ocupă de acest proces.

Ambele generații ale Google Pixel au avut o parte echitabilă de probleme. Oferind o experiență curată Android și o performanță stelară a camerei, gama Pixel a fost prinsă în numeroase probleme încă de la lansare. Pixel 2 și Pixel 2 XL au fost raportate ca având probleme în mesageria vocală, în performanța difuzoarelor, în adaptoarele pentru căști incluse, în performanța senzorului de amprentă digitală și în performanța audio.

Un raport AndroidCentral susține că în aceeași săptămână a fost intentat un alt proces împotriva Google. Această plângere pretinde că un client a fost supraîncărcat pentru date în rețeaua Project Fi, cu o taxă în valoare de 200 de dolari, într-o perioadă de trei luni.