NoutatiPCSoftwareStiinta

Google adaugă suportul Oculus Rift pentru aplicațiile VR Chrome

Cea mai recentă versiune a Google Chrome, versiunea 66, a adăugat în mod liniștit suportul pentru setul cu cască Oculus Rift, ceea ce înseamnă că puteți utiliza acum dispozitivul VR de vârf pentru a naviga pe web în VR și pentru a utiliza aplicațiile WebVR compatibile. Suportul Rift a fost preluat pentru prima oară de utilizatorii de Reddit din subreditt-ul Oculus săptămâna aceasta, dintre care unii au observat noua caracteristică în secțiunea „Experimente” ascunse din Chrome. Soiul a raportat mai târziu despre existența acestei caracteristici, iar The Verge poate confirma că suportul Rift în Chrome este live acum pentru versiunea Windows 10 a browserului Google numai. Acest lucru are sens, având în vedere că aplicațiile web VR nu vor rula pe un Oculus care este conectat la un Mac.

Până acum, experiențele web VR au fost în mare parte retrogradate la versiunea mobilă a Chrome. Google a început anul trecut prin adăugarea de asistență pentru telefoanele Android cu vizibilitate zilnică, astfel încât să nu fie nevoie să lansați o aplicație specială, ci să puteți călători într-un site sau video VR-ready în orice locație din Chrome mobil. Mai târziu, compania și-a extins sprijinul la orice telefon Android compatibil cu platforma sa de carton de tip DIY, cu costuri reduse. În septembrie 2017, Google a făcut așa încât utilizatorii de setul Daydream View să poată explora orice site web din VR utilizând un vizualizator special construit chiar în Chrome mobil.

Acum, cu suportul Oculus, puteți explora web VR de pe un desktop folosind un headset de vârf, cum ar fi Rift. Acordat, nu există o tona de conținut special conceput pentru vizionarea VR high-end pe web, cu mai multă atenție de la Google și producătorii de terțe părți fiind plasate pe experiențe mobile. Dar tocmai în această săptămână, Google a lansat o nouă inițiativă în parteneriat cu CyArk pentru scanarea cu laser, pentru a crea experiențe imersive în jurul unor site-uri istorice amenințate pentru a păstra monumentele, structurile și alte comori istorice ale lumii. Aceste experiențe lucrează pe VR mobil, dar și pe desktop, ceea ce înseamnă că este posibil să utilizați Rift pentru a le explora din browserul dvs. Chrome pentru Windows.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close