Review

Google Bookmarks vs Chrome Bookmarks: Care este diferența

Google oferă tone de diferite servicii, funcții și aplicații – cel mai adesea cu aceleași funcționalități de bază. Uneori chiar am rămas nedumerit. Prin urmare, astăzi vom explora fiecare aspect al Google Bookmarks și Chrome Bookmarks.

Atât Google Bookmarks, cât și Chrome Bookmarks pot funcționa utilizând un singur cont Google, diferențele fiind destul de mari. Să înțelegem aceste diferențe, astfel încât să ai o idee mai clară despre ce să te aștepți atunci când le utilizezi pe ambele.

Disponibilitate

Google Bookmarks este un serviciu care a fost lansat în 2005, ceea ce înseamnă că e mult mai vechi decât browser-ul Chrome Google. Este accesibil prin portalul Google Bookmarks online și aveți nevoie de un Cont Google pentru a începe să îl utilizați. Si nu. Nu aveți nevoie de Chrome deoarece funcționează pe aproape orice browser web.

Pe de altă parte, Chrome Bookmarks este o caracteristică specifică Google Chrome. Nu puteți accesa marcajele în afara browserului. Cu toate acestea, sincronizarea în timp real pe mai multe platforme înseamnă că puteți să vizualizați, să utilizați și să gestionați marcajele pe instanțele Chrome care rulează pe oricare dintre celelalte dispozitive.

Spre deosebire de Google Bookmarks, nu aveți nevoie de un Cont Google pentru a profita de această caracteristică – utilizarea sa în modul offline este la fel de ușoară.

Confort

Deoarece este un serviciu online, adăugarea de marcaje în Google Bookmarks poate fi destul de obositoare. Trebuie să utilizezi opțiunea Add a Bookmark prezentă în cadrul portalului unde trebuie să completezi singur toate detaliile complicate. Foarte enervant dacă dorești să salvezi rapid mai multe pagini.

Cu toate acestea, poți face lucrurile mai ușoare trăgând website-ul în bara de marcaje a browserului tău. Dacă faci click pe marcaj, se execută un cod JavaScript care afișează un mic panou Google Bookmarks cu numele și adresa URL deja completate pentru tine.

Capacitate

Google Bookmarks stochează toate marcajele în cloud. Dacă pierzi accesul la internet, nu mai ai acces nici la ele. Cu toate acestea, faptul că poți verifica marcajele pe orice browser web poate fi destul de avantajos.

Chrome Bookmarks, pe de altă parte, funcționează în principal offline. Doar atunci sunt încărcate marcaje în contul tău de Google și sincronizate cu alte dispozitive. Indiferent, le poți vedea numai în managerul de marcaje Chrome. Dacă nu deții sau nu ai utilizați un Cont Google, marcajele tale vor fi disponibile numai offline.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close