Google Chrome elimină indicatorul ‘Securizat’ al paginilor HTTPS

0
24

Google a anunțat, joi, într-un post blog oficial că indicatorul „Secure” de pe site-urile web va fi eliminat din septembrie. Această mișcare este urmată de trecerea treptată a web-ului către adoptarea HTTPS ca protocol de securitate implicit.

Pornind de la versiunea Chrome 69, care va fi lansată în septembrie, site-urile web ce lucrează pe HTTPS nu vor mai conține textul securizat în bara de adrese.

De asemenea, site-urile care funcționează în continuare pe HTTP vor avea un indicator „Not Secure” în culoarea gri. Când un utilizator introduce textul într-o formă interactivă, indicatorul se va schimba în roșu ca avertisment pentru riscurile implicate în pagina web.

Aceste modificări se vor aplica începând cu octombrie, odată cu lansarea Chrome 70. Deoarece obținerea HTTPS a devenit mult mai ieftină și mai ușoară în zilele noastre.

O mică recapitulare asupra ceea ce înseamnă HTTP și HTTPS

HTTP înseamnă HyperText Transfer Protocol și HTTPS desemnează HyperText Transfer Protocol Secure. Ambele protocoale sunt folosite ca bază pentru trimiterea de date din browserul dvs. și conectarea la orice pagină Web. HTTPS este considerat mai sigur decât HTTP datorită criptării datelor de către Transport Layer Security (TLS).

Acest anunț face parte din planul „HTTPS 100%” al Google, care vizează încărcarea tuturor site-urilor pe Google prin HTTPS.