Conducătorii Google au cerut, miercuri, UE să-și mențină lupta împotriva gigantului motorului de căutare, spunând propunerile firmei de a evita depășirea mai multor mega-amenzi din UE.

Comisarul european pentru concurență Margarethe Vestager, în luna iunie, a lovit Google cu o pedeapsă de 2,4 miliarde de euro (mai mult de 2,7 miliarde de dolari) pentru favorizarea ilegală a serviciilor sale de cumpărături în rezultatele căutării.

Aceasta a fost una dintre seria de „praf-uri” între Bruxelles și Google în legătură cu presupusele practici monopoliste, iar Vestager se așteaptă încă să decidă un caz care implică sistemul de operare Android al companiei mobile.

Pentru a evita sancțiunile suplimentare, Google a oferit în mod oficial soluția sa în septembrie, propunând printre alte soluții să conducă serviciul comercial cumpărat ca o afacere independentă.

„Propunerea actuală de remediere a Google a fost în vigoare de mai mult de patru luni, iar prejudiciul pentru concurență, consumatori și inovare … a continuat să fie nesatisfăcător”, dintr-o lungă listă de reclamanți împotriva Google într-o scrisoare către Vestager.

„Îndemnăm în mod respectuos Comisia să respingă propunerea curentă de remediere a Google”, a adăugat acesta.

Amenda din iunie a venit după șapte ani de investigații lansate de plângeri din alte servicii de comparare a prețurilor care au pierdut 90% din traficul cu Google Shopping, potrivit Comisiei Europene.

El a adăugat că a fost „monitorizată îndeaproape și activ (totuși) ar fi prematur în această etapă pentru Comisie să ia orice poziție clară în planurile Google”.

Bruxelles a acuzat Google că acordă propriului său serviciu o prea mare prioritate în rezultatele căutării, în detrimentul altor servicii de comparare a prețurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.