Google începe să blocheze videoclipurile „autoplay” în Chrome

0
27

Google a lansat în ultima lună o nouă versiune a Chrome, care abordează ulterior videoclipurile autoplay. Cea mai recentă versiune, versiunea 66, include modificările de redare automată care opresc Chrome din redarea automată a videoclipurilor dacă sunetul este activat în mod implicit. Google transferă treptat aceste modificări într-un mod personalizat, astfel încât Chrome să învețe preferințele utilizatorilor care site-uri ar trebui și nu ar trebui să fie blocate. Acest lucru ar trebui să împiedice difuzarea aleatorie de la difuzoarele dvs. atunci când vizitați un nou site, dar schimbările Google înseamnă că dacă ați făcut click și ați jucat videoclipuri pe un site, în trecut, acesta va aminti această preferință în viitor. YouTube va continua să se pornească automat cu sunet, de exemplu, dacă ați interacționat anterior și ați rulat un videoclip pe site.

Dacă tocmai ați început să utilizați Chrome și nu aveți istoric de navigare, browserul va reda automat videoclipuri de pe mai mult de 1.000 de site-uri populare, unde vizitatorii redau, de obicei, sunet pe videoclipuri. „Pe măsură ce răsfoiți pe web, această listă se modifică pe măsură ce Chrome afișează și permite redarea automată pe site-urile în care vizionați materiale media cu sunet în timpul majorității vizitelor dvs. și îl dezactivează pe site-urile unde nu aveți acest lucru”, explică managerul de produs Google, John Pallett. „Pe măsură ce folosiți Chrome, este posibil să aflați că trebuie să faceți click pe” redare „din când în când, dar, în general, noua politică blochează aproximativ jumătate din autoplay-uri nedorite, astfel încât veți avea mai puține surprize și mai puțin zgomot nedorit atunci când ajungeți la site-ul web.“

Cele mai recente actualizări ale Google urmăresc modificările la Chrome 64 pentru a permite oricui să oprească un întreg site, în loc să utilizeze funcția temporară „mut”. Google testează acum mai multe actualizări Chrome orientate în mod specific către utilizatorii Windows 10. Suportul de notificări nativ Windows 10 este pe drum, alături de suportul complet pentru trackpad-urile de precizie (inclusiv gesturi de glisare). Nu este clar când vor veni aceste noi funcții care vor fi focalizate pe Windows, dar Google le testează atât în ​​versiunile dezvoltatorului Canary ale companiei Chrome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here