Google a lansat Android Instant Apps

0
264
android instant apps

Cei de la Google au lansat Android Instant Apps, astfel incat dezvoltatorii de aplicatii vor putea sa acceseze aplicatiile de pe Magazin Play fara sa le descarce si apoi sa le instaleze in telefon.

Android Instant Apps este un serviciu gratuit pentru cei care dezvolta aplicatii Android si are rolul de a usura munca acestora, nefiind nevoiti sa mai descarce totul pe telefon. Mai clar, „Aplicatiile Instant” sunt versiuni mai mici ale aplicatiilor originale care pot fi lansate direct din browser sau din Magazin Play, facand procesul unul mai rapid si mai facil. Cu toate ca la apasarea butonul „Open” aplicatiile va vor solicita acelasi acces ca si cele originale, acestea nu vor fi instalate in memoria telefonului, fiind rulate 100 % online.

Putem spune ca aceste aplicatii au dat ceva batai de cap dezvoltatorilor, din moment ce trebuie sa aiba o dimensiune mult mai mica, un design si niste functii similare si in acelasi timp sa nu consume multe date online. Cu toate acestea, misiunea a fost indeplinita, acestea urmand sa fie lansate la nivel mondial cat de curand, mometan fiind disponibile doar unor anumiti utilizatori.

In ceea ce priveste suportul cu versiunile de Android, Android Instant Apps suporta toate modelele incepand cu 6.0, cu toate ca cei de la Google promit sa faca tot posibilul pentru a integra modele incepand cu 5.0. Noul Android O va avea suport direct pentru aceste aplicatii, fiind chiar un buton pe Home Screen gen actualul Magazin Play. Astfel, vor putea fi folosite intr-un mod foarte simplu, nefiind necesara decat o conexiune la internet, fie ea cat de slaba.

Tot ce avem de facut acum este sa asteptam si sa vedem cand va lansa Google acestea la nivel mondial si totodata, cand va aparea noul Android O. Mai multe detalii despre noua versiune a sistemului de operare aveti aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here