Google a încercat să atragă atenția asupra Build-ului 2018, lansând Android Things 1.0 – un sistem de operare special conceput pentru dispozitivele IoT.

Android Things a fost anunțat pentru prima oară în 2016. Acesta va permite dezvoltatorilor să profite de Google Assistant, Google Cast și de cunoștințele companiei asupra inteligențtei artificiale.

Platforma va utiliza infrastructura back-end a gigantului de căutare pentru a obține actualizări de software, API pentru dezvoltatori și suport pentru hardware certificat. Lista platformelor acceptate include modulele System-on-Modules (SoM) bazate pe platformele hardware Qualcomm SDA212, Qualcomm SDA624, NXP i.MX8M și MediaTek.

Google a promis să ofere sprijin pe termen lung prin actualizări de stabilitate și securitate timp de trei ani. Platforma își găsește locuința într-o varietate de dispozitive, cum ar fi difuzoarele inteligente viitoare de la LG și iHome, display-uri inteligente de la Lenovo, LG și JBL etc.

Cu toate acestea, nu pare să se limiteze la dispozitivele obișnuite pentru consumatori. Există și alte în poriecte. De exemplu, Mirego folosește aplicația Android Things pentru a alimenta ecrane mari destinate locurilor publice. De asemenea, și Byteflies este implicat, acesta fiind o stație mare de andocare care transmite în siguranță datele de sănătate ce pot fi stocate fără griji în cloud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.