Google Maps ar putea fi „invadat” de reclame

0
715
google maps

Google Maps este unul dintre cele mai populare si mai practice servicii disponibile pentru Apple, insa, datorita faptului ca nu este monetizat cu nimic, nu produce niciun venit.

Google Maps a devenit usor usor un serviciu indispensabil, mai ales ca dupa ultimele update-uri primesti informatii destul de detaliate despre imprejurimile pe care le vizitezi, cum ar fi locuri in care poti sa mananci, obiectivele turistice importante etc. Prin urmare, este o aplicatie inovativa care a uimit pe toata lumea si a dovedit inca o data ca tehnologia poate rezolva multe probleme.

Sundar Pichai, CEO-ul celor de la Google, a afirmat faptul ca celebra aplicatie nu a ajuns nici pe departe la numarul maxim de popularitate, ci aceasta este intr-o continua crestere si dezvoltare. Serviciul online incepe sa prinda culoare pe pietele in curs de dezvoltare, astfel incat si popularitatea si numarul de utilizatori cresc. Mai mult, Pichai este de parere ca odata cu aparitia realitatii augmentate „Hartile Google” ar avea un rol foarte important in dezvoltarea companiei.

Acum ajungem la partea cu monetizarea. Aici, dupa cum v-am relatat si mai sus, Sundar Pichai declara urmatoarele: „Sunt sigur că ați observat schimbările din Google Maps în ultimele luni. Dacă deschizi aplicația și te deplasezi în diverse zone, primești mai multe informații despre ce poți face acolo, unde poți mânca și altele. Aceste mesaje au început să primească feedback bun de la utilizatori și cred că ne oferă oportunitatea de a adăuga și mai mult acolo„.

Altfel spus, daca Google constata din ce in ce mai mult rolul important al aplicatiei in vietile utilizatorilor, ar putea aparea si un sistem de monetizare care consta in afisarea de reclame. Speram insa ca acestea vor fi cat de cat subtile si ca nu vor influenta intr-o proportie marea navigatia. Ramane de vazut ce vor decide.