Greutatea telefoanelor a crescut in ultimii ani ! Cum afecteaza utilizatorul?

0
158
Greutatea telefoanelor a crescut in ultimii ani ! Cum afecteaza utilizatorul?
Greutatea telefoanelor a crescut in ultimii ani ! Cum afecteaza utilizatorul?

Greutatea telefoanelor a crescut considerabil ! 

Pe parcursul ultimilor ani, telefoanele au avut parte de o creștere destul de rapidă a greutății. În urma unor cercetări, s-a arătat că acest lucru nu se datorează mărimii lor. Chiar dacă mărimea ecranului crește pe zi ce trece, grosimea telefonului scade, astfel greutatea neputând să fie afectată într-o mare măsură.

Factorul principal în creșterea greutății device-urilor este denstitatea acestora. Materialele folosite pentru fabricarea unui telefon au fost schimbate, iar acest lucru a dus la creșterea densității și, implicit, a greutății.

Cele mai performante și populare telefoane ale anului 2006 erau fabricate în mare parte din plastic. Acum, odată cu performanțele crestule ale telefoanelor, a fost schimbat și materialul folosit pentru fabricare.

Telefoanele nu mai sunt făcute din plastic, ci din sticlă și metal. Pentru a fi cât mai rezistente, aceste materiale trebuie să fie groase, în caz contrar se vor îndoi. În 2014-2015 au existat câteva astfel de incidente cu iPhone 6 și Galaxy S6. Deoarece erau destul de subțiri, dar și lungi, telefoanele se îndoiau foarte ușor.

Un alt factor care afectează greutatea telefonului este ecranul. Aspectul ratio de 18:9 face ca ecranul să fie mai lat, astfel devenind și mai lung, iar greutatea crescând și ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here