Greutatea telefoanelor a crescut in ultimii ani ! Cum afecteaza utilizatorul?

130
Greutatea telefoanelor a crescut in ultimii ani ! Cum afecteaza utilizatorul?
Greutatea telefoanelor a crescut in ultimii ani ! Cum afecteaza utilizatorul?

Greutatea telefoanelor a crescut considerabil ! 

Pe parcursul ultimilor ani, telefoanele au avut parte de o creștere destul de rapidă a greutății. În urma unor cercetări, s-a arătat că acest lucru nu se datorează mărimii lor. Chiar dacă mărimea ecranului crește pe zi ce trece, grosimea telefonului scade, astfel greutatea neputând să fie afectată într-o mare măsură.

Factorul principal în creșterea greutății device-urilor este denstitatea acestora. Materialele folosite pentru fabricarea unui telefon au fost schimbate, iar acest lucru a dus la creșterea densității și, implicit, a greutății.

Cele mai performante și populare telefoane ale anului 2006 erau fabricate în mare parte din plastic. Acum, odată cu performanțele crestule ale telefoanelor, a fost schimbat și materialul folosit pentru fabricare.

Telefoanele nu mai sunt făcute din plastic, ci din sticlă și metal. Pentru a fi cât mai rezistente, aceste materiale trebuie să fie groase, în caz contrar se vor îndoi. În 2014-2015 au existat câteva astfel de incidente cu iPhone 6 și Galaxy S6. Deoarece erau destul de subțiri, dar și lungi, telefoanele se îndoiau foarte ușor.

Un alt factor care afectează greutatea telefonului este ecranul. Aspectul ratio de 18:9 face ca ecranul să fie mai lat, astfel devenind și mai lung, iar greutatea crescând și ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.