HBO a incercat sa-i cumpere pe hackerii care i-au atacat

0
319
Hbo

Cu totii ati auzit de evenimentele petrecute acum ceva timp, cand o echipa de hackeri au sustras TB importanti de date din serverele HBO. Se pare ca lucrurile stau mai rau decat ne-am imaginat la inceput, mai ales avand in vedere faptul ca americanii vor sa-i plateasca pentru a nu mai divulga si alte date pe internet.

Desi la nivel international aceste actiuni dau dovada de slabiciune, deoarece ai putea fi etichetat ca si „naiv” sau „bun de plata”, HBO s-a decis sa le cumpere tacerea hackerilor respectivi. Cu toate ca in acest mod ar atrage atentia si altor potentiali atacatori, o serie de publicatii din SUA au confirmat aceste actiuni si par a fi cat se poate de reale.

Este vorba despre o suma de 250.000 de dolari, care va fi transferata prin intermediul bitcoin pentru a pastra tranzactia cat mai anonima. Avand in vedere aceste actiuni, putem spune ca datele furate de catre hackeri sunt destul de importante, chiar daca HBO a negat asta la inceput.

Scrisoarea oficiala mentioneaza urmatoarele: „Ca un semn de bună credință din partea noastră, ne angajăm să achităm o recompensă pentru vulnerabilitățile exploatate de 250.000 de dolari către voi în momentul în care primim contul„. Continutul a fost primit de catre Variety și The Hollywood Reporter si pare sa fie cat se poate de originala.

Totusi, situatia nu este inca batuta in cuie, din moment ce niciun reprezentant Home Box Office (HBO) nu a confirmat inca plata. Astfel, s-a ajuns la varianta ca este doar o strategie pentru a mai castiga ceva timp. Din toate aceste informatii, un lucru este cert: Momentan, hackerii nu si-au primit nicio plata si ar putea publica in orice moment date importante legate de HBO. Ramane de vazut cum se vor termina toate acestea neintelegeri si cum vor reusi americanii sa fixeze neintelgerile create.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here