Huawei spune că nu renunță la piața americană prea curând

0
23

Huawei nu vrea să renunțe la piața americană

Într-un e-mail către CNET, CEO-ul grupului de consumatori Huawei, Richard Yu, a declarat că compania nu se retrage din piața americană, în ciuda faptului că fiecare transportator major a refuzat să-și vândă telefoanele, iar comercianții, cum ar fi Best Buy, au scos marca de la vânzare.

Suntem dedicați pieței americane și am câștigat încrederea consumatorilor americani, rămânând axați pe furnizarea produselor de clasă mondială și a inovațiilor. Nu am fi compromis acea încredere a declarat Yu într-un e-mail pentru CNET

Câștigând acea încredere – cu consumatorii, corporațiile și agențiile guvernamentale – pentru Huawei va fi probabil o bătălie înnebunită deoarece s-a confruntat cu câteva lovituri în timp ce încerca să creeze incursiune cu piața americană. La începutul acestui an, șefii a șase agenții americane de informații, inclusiv FBI și NSA, au avertizat împotriva utilizării produselor și serviciilor create de Huawei. Compania, fondată de un fost inginer din Armata Populară de Eliberare a Poporului Chinei, a fost învinuită anterior de Cisco pentru furtul codului sursă și a fost descrisă de politicienii americani drept „un braț al guvernului chinez”.

Yu consideră avertismentele americane și preocupările legate de securitate drept „suspiciuni nefondate” și „destul de sincer, nedrepte”. El afirmă că Huawei are peste 1.000 de angajați în 13 oficii americane și spune: „Salutăm o discuție deschisă și transparentă dacă se bazează pe fapte .“

În luna ianuarie, Huawei a planificat lansarea noului său model Mate 10 Pro în SUA prin intermediul AT & T, dar transportatorul a scos afacerea în ultimul moment, potrivit presiunii politice. Verizon a urmat curând.

Amazon continuă să vândă modele Huawei

În ceea ce privește sprijinul pentru retail, Amazon continuă să vândă telefoane și dispozitive Huawei (cum ar fi laptopuri și smartwatch-uri), însă Huawei a pierdut recent Best Buy ca partener de retail. În timp ce Best Buy nu a comentat de ce a încetat vânzarea dispozitivelor, Huawei a fost prins cerând oamenilor să scrie recenzii false pentru Mate 10 Pro pe site-ul Best Buy, în schimbul unei șanse de testare a telefonului beta.

”Chiar și fără piața americană, vom fi numărul unu în lume „, a declarat Yu la începutul acestei săptămâni după ce a dezvăluit cele mai recente smartphone-uri P20 și P20 Pro. Deși Huawei ar putea să nu aibă nevoie de SUA, totuși vrea să concureze pe piață. „Recunoaștem că nu suntem o marcă cunoscută în SUA și că trebuie să ne construim aici marca”, a declarat Yu pentru CNET. „Primul nostru pas este să câștigăm încrederea consumatorilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here