PCReviewSoftware

ibVPN review: un VPN cu tot ce ai nevoie

Un VPN bun cu viteze acceptabile în majoritatea locațiilor.

România ibVPN (Invisible Browsing VPN) nu este o aplicație frumoasă, însă cu toate acestea, am găsit-o surprinzător de ușor de utilizat și foarte utilă.

ibVPN pe scurt:

  • P2P: Da
  • Locația companiei: Târgu Mureș, România
  • Număr de servere: 180+
  • Numărul de locații ale țărilor: 50
  • Cost: $ 37 (Standard) / $ 58 (Ultimate)
  • Protocolul VPN: IPSec (implicit)
  • Criptare de date: AES-256
  • Autentificarea datelor: HMAC-SHA2-256
  • Handshake criptare: DHE-RSA-AES256-GCM-SHA384

N-am auzit niciodată de ibVPN până când oamenii m-au contactat solicitându-mi un review și întrebându-mă cât costă. Din păcate, devine destul de comun pentru reprezentanții presei să se aștepte să plătească pentru acoperire. Ca și în cazul altor VPN-uri, am primit un cont de test pentru a încerca serviciul și apoi am scris această recenzie.

VPN pentru Windows
VPN pentru Windows

Când porniți pentru prima oară ibVPN pentru Windows, veți fi întâmpinați de o interfață cu un singur panou, cu tabloul de bord implicit, ca punct de pornire. De aici puteți vedea dacă sunteți conectat(ă) la o rețea VPN, la protocolul pe care îl utilizați, la activarea sau dezactivarea câtorva dintre serviciile suplimentare, la un grafic de lățime de bandă și la starea curentă a contului dvs.

Există două moduri de a naviga în aplicație. Puteți să faceți clic pe diferitele categorii din panoul din stânga; sau pentru anumite elemente, selectați doar legăturile din tabloul de bord propriu-zis.

Dacă faceți clic pe Location din partea superioară a tabloului de bord, se deschide al doilea panou al aplicației pentru a afișa toate opțiunile serverului. Ați putea realiza același lucru făcând clic pe Servers de pe panoul din stânga.

Partea cea mai utilă a acestei aplicații este că oferă două metode de realizare a aceluiași lucru, ceea ce uneori poate face ca o aplicație să fie greoaie.

Caracteristici și servicii

Selecția serverului ibVPN
Selecția serverului ibVPN

Majoritatea funcțiilor ibVPN pentru majoritatea utilizatorilor se află sub panoul Servers. Aici puteți selecta locația țării dorite și fiecare server are un indicator procentual mic în stânga, care arată spațiul disponibil pe serverul respectiv.

În partea de sus există, de asemenea, opțiuni de selecție a serverului categoriei generice, cum ar fi Fastest Server sau Fastest P2P Server. În partea de sus a panoului de servere extinse există două file suplimentare: Protocols și Expert.

Protocols este o filă excelentă pentru utilizatorii care doresc mai mult control asupra alegerii protocolului VPN. Aveți opțiuni pentru L2TP, PPTP, SSTP, IPSec (IKEv2), OpenVPN (UDP sau TCP) și Stealth VPN. Acesta din urmă este proiectat pentru a face traficul VPN să arate mai mult ca traficul HTTPS normal, pentru a atrage mai puțină atenție de la „snoopii” care ar putea încerca să blocheze o conexiune VPN.

fila Expert ibVPN vă permite să alegeți tipul corect de server pentru lucrare
fila Expert ibVPN vă permite să alegeți tipul corect de server pentru lucrare

Fila Wizard vă ajută să vă ajustați conexiunea pentru cazuri de utilizare specifice, cum ar fi cea mai rapidă conexiune, site-uri americane de streaming precum site-urile americane Nettflix și Hulu, Marea Britanie, torrente și ocolirea „Great Firewall” din China.

Secțiunea Expert ar trebui să fie suficientă pentru oricine, dar dacă doriți mai mult, caracteristica Settings are diferite preferințe de bază pe care le puteți modifica. Acestea nu includ prea multe lucruri care sunt prea tehnice – este vorba în special de setări pentru auto-conectare, auto-login, lansarea aplicației și așa mai departe.

O ultimă caracteristică notabilă este ibDNS. Aceasta este tehnologia Smart DNS pentru accesarea site-urilor media restricționate, cum ar fi SUA Netflix, fără a activa o conexiune VPN criptată. Acest lucru poate avea unele avantaje, cum ar fi să nu-ți piardă conexiunea de viteză de bază la internet. Este, de asemenea, disponibil ca serviciu independent pentru cei care sunt mai interesați să obțină restricții regionale decât să-și păstreze traficul pe internet privat.

Performanţă

Funcția SmartDNS a lui ibVPN
Funcția SmartDNS a lui ibVPN

În ansamblu, vitezele au fost bune, ajungând la 26% din viteza de bază, pe baza a cinci medii diferite. Ca de obicei, totuși, asta nu spune întreaga poveste. Viteza S.U.A. a fost deosebit de apreciată la aproape 50Mbps – viteza de bază a fost de 90Mbps în ziua testării. Fiecare altă locație a fost de peste 10Mbps, cu un scor de 20+ în Australia și Marea Britanie.

Confidențialitate, anonimitate și încredere

IbVPN este deținută de Amplusnet SRL, cu o adresă de afaceri a Blv. 1 Decembrie 1918, Nr. 52/1, Târgu Mureș, România. Această adresă nu este listată pe site-ul ibVPN, dar o puteți găsi după ce ați încercat puțin. Partenerul principal al Amplusnet este Adi Roman, iar Dan Gurghian este directorul IT, precum și unul dintre co-fondatori.

În ceea ce privește confidențialitatea, ibVPN face promisiunile obișnuite: să nu colecteze sau să înregistreze trafic. Pentru plăți puteți utiliza cărți de credit, precum și o mulțime de criptocurrencies, inclusiv Bitcoin, Litecoin, Dogecoin și Ripple. Există, de asemenea, plăți de plată și o grămadă de alte opțiuni internaționale, dar în mod special nici un PayPal.

Abordarea ibVPN este ca utilizatorii să plătească mai întâi și apoi să se înscrie pentru contul lor cu un cod după aceea. Cu toate acestea, oricine dorește să încerce serviciul poate obține un test gratuit de 24 de ore gratuite. Pentru a vă înscrie, ibVPN solicită un nume și o adresă de email.

Există o varietate de niveluri de servicii pentru ibVPN. Nivelul superior este Ultimate, ceea ce vă oferă acces la VPN-ul cu mai mult de 180 de servere în 57 de țări, posibilitatea de a descărca torrente pe VPN și cinci conexiuni simultane. Planul final acoperă, de asemenea, serviciile SmartDNS și proxy pentru 58,06 USD pe an.

Nivelul standard VPN oferă mai mult de 140 de servere în 44 de țări și o singură conexiune simultană pentru 37 USD pe an – nu este permis niciun torrent. Există, de asemenea, nivelul VPN torrent cu o conexiune și 21 de servere în nouă țări pentru 37 USD. În cele din urmă, de asemenea, pentru 37 de dolari pe an, puteți obține serviciul SmartDNS pentru a viziona conținut media limitat fără a utiliza o rețea VPN.

Concluzie

Pentru utilizatorii de bază, ibVPN este o alegere bună, cu multe opțiuni ușor de înțeles. Utilizatorii mai experimentați pot obține, de asemenea, o mulțime de ibVPN, inclusiv o selecție numeroasă de servere și protocoale specifice de utilizat.

Vitezele sunt medii, dar sunt mai mult decât acceptabile pentru majoritatea utilizatorilor.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close