A video promotes the 5G mobile wireless standard at the Qualcomm booth during the 2017 CES in Las Vegas, Nevada January 6, 2017. REUTERS/Steve Marcus/Files

China este cu puțin înainte de Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii în cursa pentru a dezvolta rețelele wireless de generația a 5-a sau 5G, a arătat luni un studiu efectuat de SUA.

Studiul lansat de CTIA, o asociație de transportatori wireless din Statele Unite, a sugerat că Statele Unite se află în deplasare în efortul de a implementa sistemele fără fir super-rapide care vor fi necesare pentru autovehicule, telemedicină și alte tehnologii.

Raportul elaborat de firma de cercetare Analysys Mason a constatat că toți furnizorii chinezi majori s-au angajat la anumite date de lansare, iar guvernul s-a angajat să aloce spectrului pentru transportatori.

Studiul cu 10 națiuni a declarat că SUA se află în „primul nivel” al țărilor în pregătirea implementării 5G, alături de China, Coreea de Sud și Japonia. În cea de-a doua etapă se află piețele europene cheie, printre care Franța, Germania și Marea Britanie, cu Singapore, Rusia și Canada, în clasa a treia.

Responsabilii industriei spun că implementarea 5G va obține beneficii economice importante pentru lideri și că întârzierea ar putea avea efecte negative.

„Statele Unite nu vor avea o a doua șansă să câștige cursa globală de 5G”, a declarat Meredith Attwell Baker, președinte și CEO al CTIA.

„Sunt încrezător că America poate câștiga și obține beneficii economice semnificative ale tehnologiei wireless 5G datorită investițiilor comerciale de top din lume”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.