Noutati

Instagram primeste un nou update pentru combaterea dependentei

După cum am anticipat în august, Instagram a lansat un tablou de bord care vă permite să setați limite de timp zilnice pentru utilizarea aplicației și o opțiune de dezactivare temporară a notificărilor push.

Acest lucru este în concordanță cu încercările actuale ale companiei-mamă, Facebook, de a introduce noi funcții în aplicațiile sale, pentru a ajuta utilizatorii să combată dependența de social media.

Funcția nouă poate fi accesată prin meniul „Activitatea dvs.” din aplicație, pe care o puteți găsi prin atingerea pictogramei hamburger în colțul din dreapta sus al paginii dvs. de profil.

Este disponibil ca tablou de bord și vă arată timpul petrecut în aplicație în ultima săptămână, împreună cu o estimare a timpului mediu petrecut în fiecare zi.

De asemenea, puteți seta o limită de timp zilnică pentru aplicație; dacă îl traversați, Instagram vă va avertiza printr-o notificare. Partea dificilă este recunoașterea alertei și, de fapt, închiderea aplicației și ieșirea afară pentru o schimbare.

Tabloul de bord are, de asemenea, o funcție care vă permite să alegeți notificările pe care doriți să le primiți și, de asemenea, vă permite să dezactivați notificările push.

Cred că noile caracteristici sunt un plus de bun venit, deoarece Instagram are o istorie destul de mare cu dependența de social media.

Anul trecut, un sondaj efectuat de Societatea Regală de Sănătate Publică a arătat că Instagram a fost cea mai gravă platformă social media pentru sănătatea mintală.

În timp ce Instagram a obținut puncte pentru auto-exprimare și identitate de sine, studiul a constatat că aplicația a fost asociată cu niveluri ridicate de anxietate, depresie, agresiune și FOMO – teama de a pierde.

De asemenea, Facebook este de așteptat să urmeze exemplul lansând o caracteristică similară, dar nu s-au făcut încă anunțuri oficiale.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close