Silhouettes of mobile users are seen next to a screen projection of Telegram logo in this picture illustration taken March 28, 2018. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/Files

Sistemul judiciar iranian a interzis aplicația populară de mesaje instantanee, Telegram, pentru a proteja securitatea națională, a declarat luni, televiziunea de stat iraniană.

Iranul a luat în considerare interdicția din ianuarie, când protestele asupra nemulțumirilor economice au izbucnit în peste 80 de orașe și s-au transformat ulterior în demonstrații împotriva elitei clerice și de securitate a Republicii Islamice.

Unii ofițeri din presă au declarat că protestatarii au folosit Telegram pentru a organiza mitingurile, care au fost în cele din urmă cuprinse de Gărzile Revoluționare și de politia lor voluntară, afiliată Basij. Aplicația a fost temporar blocată în ianuarie.

„Având în vedere numeroase plângeri împotriva aplicației sociale, Telegram, de către cetățenii iranieni și pe baza cererii organizațiilor de securitate de a face față activităților ilegale ale telegramei, sistemul judiciar a interzis utilizarea sa în Iran”, a declarat TV de stat.

„Toți furnizorii de internet din Iran trebuie să ia măsuri pentru a bloca site-ul web și aplicația Telegram din 30 aprilie”, a declarat site-ul judiciar Mizan, citând un ordin judecătoresc.

Ordonanța judecătorească, potrivit lui Mizan, a declarat că securitatea Iranului a fost amenințată de Telegram, deoarece aceasta a fost folosită pentru a mobiliza numeroase proteste antiguvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.