Oferte

Îți place să gătești? Vezi cum te poate ajuta o oală sub presiune și cum o alegi pe cea mai bună!

Noil tehnologii ne-au acaparat complet viața, ele fiind prezente în aproape orice domeniu al vieții – așadar inovațiile nu întârzie să apară nici în bucătărie, acolo unde în prezent munca noastră este foarte mult ușurată. Este și cazul oalelor pentru gătit cu abur sub presiune, chiar dacă ideea din spatele lor nu este una foarte nouă.

Acestea s-au îmbunătățit foarte mult în ultima perioadă, devenind mult mai sigure ca în trecut (după cum cel mai probabil știi deja, în trecut mulți stăteau la distanță de ele datorită riscului de a „exploda” – în prezent riscul este 0). Fie că suntem pasionați de găti sau nu, este bine să avem mereu la îndemână cât mai multe soluții care să fie capabile să facă din gătit o activitate plăcută și rapidă, astfel încât să nu pierdem întreaga zi în bucătărie.

Tu știi care este una dintre cele mai rapide metode de gătit în momentul de față? Exact. Folosind o oală sub presiune gatitul va fi cu pană la trei ori mai rapid decât în cazul în care am folosi niște oale obișnuite, iar acest lucru se datorează temperaturii ridicate din interior (care sare de 100 de grade Celsius). Nu doar că vom găti mai repede, dar și mai sănătos (alimentele vor menține mult mai bine vitaminele, mineralele și alte substanțe nutritive) și mai eonomic (este de la sine înțeles faptul că dacă timpul necesar gătitului este mai mic și energia necesară scade direct proporțional).

Nu trebuie să îți faci griji deloc asupra modului de folosire a unei astfel de oale sub presiune deoarece toate instrucțiunile și informațiile de care ai nevoie vor veni la pachet – tu doar trebuie să citești cu atenție manualul cu instrucțiuni (în special partea în care te învață cum să manipulezi în siguranță noua ta oală pentru gătit sub presiune) și să pui în practică exact ceea ce ți se spune acolo.

În ceea ce privește alimentele pe care le poți găti, poți găsi pe internet suficient de multe liste care să te ajute să știi cu exactitate care sunt opțiunile pe care tu le ai la dispoziție (fiind vorba de niște temperaturi destul de ridicate, trebuie să știi că acele alimente sensibile termic nu vor putea fi aruncate pur și simplu în oală, deoarece efectul va fi unul contrar așteptărilor noastre.

Pe final merită să mai adăugăm câteva avantaje ale folosirii oalei sub presiune, iar aici amintim lipsa aburului din bucătărie (nu o să mai ai parte de un nivel al umidității foarte ridicat, care să te deranjeze), timpul de fierbere scade foarte mult, iar numărul substanțelor nutritive care se pierd în urma gătitului este unul foarte mic.

Etichete
Afișați mai multe

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close