Timp liber

Iubitorii de filme gasesc online tot mai mult continut de calitate si… legal

Considerat de catre romani mai degraba o sursa de informatii si servicii gratuite, internetul este plin de filme ce pot fi vizionate fara costuri, mai mult sau mai putin legal, in functie de sursa. Pe langa website-urile din zona „gri”, unde filmele pot fi vizionate in conditii tehnice slabe si cu fel de fel de reclame si ferestre pop-up care se deschid necontrolat (inclusiv cu continut nepotrivit minorilor), utilizatorii romani au mai nou acces la platforme de top, profesioniste, unde pot vedea oricat de multe filme si seriale doresc, pe baza de abonament.

Cele mai populare alegeri sunt doua platforme internationale, HBO Go si Netflix. Acestea ofera continut subtitrat sau chiar dublat in limba romana, in conditii de acces premium, fara reclame si alte impedimente pentru o experienta placuta si relaxanta pe orice ecran al utilizatorului. Mai mult decat atat, exista o preocupare pentru continutul exclusiv, produs de companiile care stau in spatele acestor platforme. In cazul productiilor originale HBO, acestea pot fi vazute si in mod conventional, la TV (tot pe baza de abonament special), in timp ce in cazul Netflix se merge pe continut exclusiv online (care poate fi evident transpus pe Smart TV).

Televiziunile clasice regandesc de fapt modul in care sa se adreseze utilizatorului modern si mai ales noilor generatii mai putin atrase de TV si mai degraba interesate de acces mobil la divertisment in cele mai bune conditii. Asa a aparut Antena Play, care grupeaza emisiuni si filme difuzate de posturi precum Antena 1, Antena Stars sau Happy. Continutul poate fi accesat live sau la cererea utilizatorului, aceasta fiind de fapt principala „pretentie” a clientului: sa poata vedea orice doreste, oricand doreste, pe orice dispozitiv prefera. Cererea sa este validata perfect de tehnologia de ultima generatie, cu retele moderne de internet care se pregatesc pentru era 5G si cu smartphone-uri tot mai avansate, care sparg continuu limitele setate cu foarte putin timp inainte.

Recent, pe HBO Go a aparut primul episod al sezonului cu numarul 8 al celebrului serial Game Of Thrones. Iata ilustratia perfecta a unui eveniment online cu impact si in offline, caci in toata media s-a vorbit, intr-un fel sau altul, despre acest moment asteptat cu mare nerabdare de catre fani. Game Of Thrones a devenit tema de marketing si pentru alte companii, direct sau indirect implicate, atat de puternic este brandul public.

Demn de mentionat este ca iubitorii de filme gasesc mai nou continut de calitate si in ceea ce priveste recenziile, critica de film, postarile despre orice miscare din lumea cinematografica. Au aparut multe bloguri si website-uri de tip revista hobby care si-au depasit zona de personal, ajungand la categoria profesionala, continut de reala calitate, util, chiar si cand – prin natura comunicarii – este in unele cazuri subiectiv. Este simplu pentru oricine sa realizeze un blog sau un website pe acest segment, pornind la drum cu domeniu web, eventual platforma wordpress si hosting profesional de la o firma precum www.thc.ro. Practic, cu buget minim, dar multa pasiune (si cunostinte in ceea ce priveste aceasta lume a filmului), orice fan poate deveni un publisher de succes, care nu doar sa consume, ci si sa creeze continut.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close