ComputerTutoriale

La ce ajuta randul de taste F1 – F12 (taste functionale): Unele dintre functii sunt chiar interesante si de ajutor

Probabil dacă nu eşti tu cel mai bun pe partea IT&Tech, posibil să te fii întrebat vreodată ce este cu suita de taste de la F1 la F12, astăzi am să explic fiecare tastă în parte, dar voi da şi câteva informaţii suplimentare cu privire la aceste taste.

Aceste taste sunt disponibile din anii 80′, mulţi dintre utilizatori ai PC-urilor nu au interacţionat niciodată cu aceste taste, probabil acum cu noile tastaturi mulţi au mai luat în considerare aceste taste pentru le-au fost adăugate şi alte funcţii utile, cum ar fi reglarea uminozității ecranului, a volumului, pentru a schimba melodia în player-ul preferat sau, uneori, pentru a ajusta luminozitatea la tastatură etc.

Însă şi aşa foarte mulţi utilizatori tot nu folosesc aceste taste iar de pe noile laptop-uri de la Apple acestea au fost eliminate, mai jos vom afla dacă merită sau nu folosirea acestor taste explicând pentru fiecare în parte ce poate face.

Menţionez că eu explic mai jos funcţia basic a acestor taste şi nu cu funcţia de „Fn”, cu această putem regla lumina, sunet, etc. Eu explic funcţia pe care o au tastele fără a apăsa şi o altă tasta odată cu F8, spre exemplu.

F1 – Aceasta este funcţia ce ne deschide în aproape orice program, fereastra de ajutor.

F2 – Cu această funcţie puteţi redenumiţi rapid un director sau orice alt fişier.

F3 – Funcţia acestei taste este de a deschide un căutător în aplicaţia pe care o folosiţi, F3 este recunoscut ca şi înlocuitor pentru celebrul Ctrl + F.

F4 – Aceasta vine într-o combinaţie, este vorba despre Alt + F4, posibil să ştiţi de despre ce este vorba. Această comandă închide cât mai repede posibil aplicaţia/fişierul în care sunteţi.

F5 – Şi această funcţie este foarte răspândită pentru faptul că reîncarca paginile în browser, păi cam aceasta este şi ideea acestei funcţii.

F6 – Ajută la selectarea barii de adrese a browser-ului pentru a tastă un site mai rapid.

F7 – Această funcţie este folosită de către cei ce deţin pachetul Microsoft Office, funcţia este un corector gramatical, este cunoscută ca şi spell checker.

F8 – La apăsarea imediată odată cu PC-ul/Sistemul, această funcţie este mai mult utilă pentru cei ce au dual-boot, două sisteme de operare, prin apăsarea acestui buton, putem selecta ce mediu vrem să ne încarce.

F9 – Funcţia este cunoscută ca şi „refresh” petru documente în Microsoft Word și sincronizează sau descarcă email-urile din Outlook – send/receive.

F10 – Cu această funcţie găsiţi mult mai repede setările unei aplicaţii în care sunteţi iar combinaţia dintre Shift + F10 crează un efect imediat al lui click dreapta.

F11 – Probabil ai apăsat din greşeală pe această tasta când erai în browser şi te-ai panicat, ei bine această tasta este responsabilă pentru ajustarea web browser-ului în full screen.

F12 – Poţi deschide fereastra de salvare mai rapid într-un program de tip document şi nu numai.

Cam acestea sunt funcţiile acestor taste, sper că acest articol a fost de ajutor.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close