NoutatiStiinta

Leap Motion a proiectat un set de căști de 100$ AR

Acesta va avea o urmărire puternică a mâinilor

Compania de interfață pentru gesturi Leap Motion anunță un plan ambițios, dar încă foarte timpuriu, pentru o platformă de realitate augmentată bazată pe sistemul său de urmărire a mâinilor. Sistemul se numește Project North Star și include un design pentru un set cu cască care declară Leap Motion că va costa mai puțin de 100 USD la producția pe scară largă. Setul cu cască va fi echipat cu un senzor de mișcare Leap Motion, astfel încât utilizatorii să poată manipula obiectele cu mâinile cu mare precizie – ceea ce compania a oferit anterior pentru afișaje desktop și VR.

Compania va lansa săptămâna viitoare specificațiile hardware

Proiectul North Star nu este un headset nou pentru consumatori, nici Leap Motion nu va vinde o versiune dezvoltatorilor în acest moment. În schimb, compania va lansa săptămâna viitoare specificațiile hardware și software-ul necesare, sub licență open source. „Sperăm că aceste modele vor inspira o nouă generație de sisteme AR experimentale care vor schimba conversația de la ceea ce ar arăta un sistem AR la ceea ce ar trebui să se simtă într-o experiență AR”, scrie compania.

Designul cu cască utilizează două display-uri LCD de 3,5 inch cu o rezoluție de 1600×1440 pe ochi. Ecranele reflectă lumina lor pe un vizor pe care utilizatorul îl percepe ca pe o acoperire transparentă. Leap Motion spune că acesta oferă un câmp vizual de 95 de grade și 70 de grade, mai mare decât majoritatea sistemelor AR care există astăzi. Senzorul de deplasare se deplasează deasupra ochilor și urmărește mișcarea manuală într-un câmp de vedere mult mai larg, în jur de 180 de grade orizontală și verticală.

Leap Motion a subliniat faptul că nu este o companie cu seturi cu cască și se spune înainte că este în primul rând interesat să primească software-ul pe cât mai multe sisteme posibile. Puteți deja să fixați un senzor Leap Motion pe un set cu cască HoloLens, adăugând o urmărire manuală mai sofisticată hardware-ului existent.

În timp ce Leap Motion citează un preț impresionant și un câmp de vizualizare, Proiectul North Star nu este (în măsura în care putem vedea) menit să ocupe un set de căști cum ar fi HoloLens și Magic Leap. Se presupune că oferă interacțiuni mari de mână, dar nu o urmărire la scară avansată, interacțiunea cu mediul sau un design autonom. Designul ar putea fi util pentru jucătorii mici care doresc să experimenteze hardware-ul pentru realitatea augmentată, necesitând investiții relativ mici de la Leap Motion în sine.

Marile companii precum Microsoft, Meta și Magic Leap se declară interesate

Urmărirea mâinilor este o caracteristică evidentă pentru căștile de realitate mixte, iar companii precum Microsoft, Magic Leap și Meta și-au exprimat tot interesul pentru acest lucru. Dar nu am văzut că setul cu cască aruncă toată greutatea sa în spatele unor sisteme cum ar fi Leap Motion’s, care articulează fiecare deget separat și urmăresc replicarea fizicii de ridicare și deplasare a obiectelor.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close