Noutati

LG planuieste sa lanzeze un smartphone cu 16 senzori optici

Piața globală a smartphone-urilor pare a fi locul de luptă pentru un nou „război”, producătorii concurând pe numărul de senzori pe care îi pot pune pe un smartphone. Samsung a dus recent acest lucru la urmatorul nivel, lansand smartphone-ul cu patru senzori de camera, pe spatele lui Galaxy A9 (2018).  Cu toate acestea, LG planifica să duca lucrurile la cu totul alt nivel, nu doar cu patru, ci cu 16 senzori pe spate.

Producătorul sud-coreean a primit deja un brevet în SUA care își rezervă dreptul de a plasa pe spatele smartphone-ului un total de 16 lentile, într-un aspect în stil matricial.

Într-un brevet de invenție primit de LG în SUA, de la USPTO, primul, raportat de blogul olandez LetsGo Digital, compania a detaliat un design pentru a se potrivi într-un set de 16 camere. Plasate într-un aranjament tip matrice, acești senzori multiplii vor permite utilizatorului să realizeze o singură fotografie din mai multe perspective. Diferitele unghiuri pot fi apoi folosite pentru a alege fotografia la alegere.

În plus, brevetul sugerează că această configurare a camerei va permite o tehnologie sofisticată de recunoaștere a feței. Deși nu este specificat, va fi interesant să vedem cum se desfășoară acest lucru în realitate.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close