Stiinta

Lumina albastra de la electronice este extrem de daunatoare

Lumina albastra emisa de dispozitivele electronice este extrem de daunatoare pentru ochi si poate duce chiar la orbire.

Bine-inteles, de mai mult timp ne-a fost atrasa atentia ca aceasta lumina albastra de la dispozitivele electronice este daunatoare, insa am fost nepasatori.

Cercetatorii au descoperit ca aceasta nu numai ca este daunatoare si ne face sa fim mai obositi si fara viata pe timp de zi. Lumina albastra emisa de dispozitivele electronice este capabila sa deterioreze vederea şi poate accelera pierderea acuităţii vizuale.

In comparatie cu alte culori, cea albastra are o lungime de undă mai scurtă şi emite mai multă energie, ceea ce poate deteriora în mod gradual vederea.

„Ne expunem continuu la lumina albastră, iar corneea ochiului şi lentilele nu o pot bloca sau reflecta. Nu este niciun secret că lumina albastră dăunează vederii prin distrugerea retinei ochiului”, a declarat doctor Ajith Karunarathne, profesor asistent în cadrul Departamentului de Chimie şi Biochimie al Universităţii Toledo.”

Pentru cei ce vor sa se potrejeze de lumina albastra, daunatoare, pot purta ochelari speciali, prevazuti cu filtru impotriva luminii albastre, sau activeze modul „confort ochi” la dispozitivele ce sunt prevazute cu o asemenea functie (In general, telefoanele din ziua de astazi au toate aceasta functie). Este recomandat ca in lipsa unei perechi de ochelari speciali sa a unei functii de „confort ochi”, sa nu folosim telefonul noaptea.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close