Noutati

Mai multe sate si orase vor primi Wi-Fi gratis

Comisia Europeana nu a uitat proiectul inceput in anul 2016, astfel incat urmeaza ca mii de sate si orase din Europa sa beneficieze de internet prin Wi-Fi, gratis. Anul trecut, bugetul alocat acestui proiect era undeva la 134 milioane de dolari, mai pe scurt, atunci a inceput WiFi4EU.

Jean-Claude-Juncker, presedintele Comisiei Europene mentioneaza faptul ca scopul acestui demers este ca fiecare sat si oras din UE sa beneficieze de internet gratuit in jurul celor mai importante institutii, termenul limita fiind anul 2020. Proiectul a fost aprobat si de vicepresedintele Pietei Digitale Unice, Andrus Ansipc, care mentioneaza ca scopul Pietei Digitale Unice este sa se asigure ca Europa este un continent conectat, unde toata lumea ar trebui sa aiba acces la retelele digitale din prezent.

Tot acesta spune faptul ca WiFi4EU este binevenit, deoareceva imbunatati semnificativ conectivitatea in locurile in care internetul este limitat. Asadar, un numar cuprins intre 6000 si 8000 de municipii europene vor beneficia pana in anul 2020 de hotspot wi-fi gratuit, CE spunand ca totul se va realiza intr-un mod facil, fara multe batai de cap.

In prezent, se asteapta ca autoritatile locale sa participe la proiect, dupa care, Comisia va distribui toate fondurile necesare sub forma unor vouchere, pentru a fi achizionate cele mai bune echipamente wireless. De mentionat este ca reparatiile punctelor de acces si intretinerea lor va fi suportata de catre autoritati.

In opinia mea, ideea de a oferi internet gratis mai multor orase si sate europene este o idee foarte buna, cu toate ca nu se stie sigur daca si Romanai este pe lista in cauza. Exista temeri ca respectivul internet va fi folosit si pentru piraterie sau alte activitati asemanatoare, intrucat se cauta o solutie si pentru aceasta „dilema”. Nu putem face nimic insa in aceasta cauza, trebuie doar sa asteptam si sa vedem cum va actiona Comisia Europeana.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close