Malware-ul MaMi si ce le face utilizatorilor de MAC OS X

0
92
MaMi

Intr-o lume in care vulnerabilitatile sunt la tot pasul, iar unii virusi fac orice vor ei nu este de mirare cand apare un virus nou si uneori foarte puternic. De data aceasta virusul despre care este vorba este MaMi. Stiu ca numele este putin cam caraghios, dar nu este de ras. De data aceasta, MaMi a atacat doar calculatoarele cu sistem MAC OS X.

Malware-ul este recent aparut. Putem spune acest lucru din cauza ca acesta a fost executat pe o aplicatie numita March-O care ruleaza pe 64-bit. In urma executarii acesta a avut o versiune 1.1.0. Cu toate ca este nou acesta nu este foarte sofisticat.

Virusul a fost gasit din greseala de un cercetator in securitate – Patrick Wardle -, care a postat imediat informatii pe forum-ul celor de la Malwarebytes.

Ce face acest Malware ?

In principiu, MaMi sparge adresele DNS si provoaca vulnerabilitati in sistem. Totodata acesta mai are si urmatoarele caracteristici:

  • captarea screenshot-urilor pe ecran
  • descarcarea si incarcarea fisierelor
  • urmarirea actiunii mouse-ului
  • executarea propriului cod

Pe de alta parte, cercetatorul in securitate a incercat sa schimbe IP-urile in speranta ca va scapa de virus. Din pacate nu a reusit si virusul tot a persistat. Patrick a scris pe blogul sau ca motivele infectarii sunt inca de negasit, MaMi fiind gazduit pe o serie de domenii.

Din fericire pentru utilizatorii Windows nu s-a adus nici o vorba in legatura cu maleware-ul. Infectatii fiind doar utilizatorii MAC OS X. Oricum, indiferent de ce sistem de operare folositi fiti foarte precauti si aveti toate actualizarile de securitate facute la zi.