Oferte

Merită achiziționarea unei mașini de spălat cu uscător sau rămânem la cea clasică?

Mașina de spălat rufe a devenit unul dintre cele prezente electrocasnice în casele românilor, iar de la un timp au început să devină destul de atractive și uscătoarele de rufe, în special în cazul celor care au nevoie să aibă mereu la dispoziție haine proaspăt curate – dacă în timpul verii hainele se usucă destul de repede după ce le spălăm, acest lucru devine destul de problematic în timpul sezonului rece.

Cu toate acestea, nu toți dispunem de „luxul” de a avea atât de mult spațiu la dispoziție încât să putem instala și un uscător lângă mașina noastră de spălat. Ce este de făcut în această situație? Foarte simplu – putem opta pentru o mașină de spălat rufe care are în dotarea sa și un uscător. O dată cu avansul tehnologiei, nu trebuie să mai facem chiar atât de multe compromisuri ca înainte pe partea de uscare a hainelor atunci când vorbim de un astfel de electrocasnic de tip 2 în 1. Este desigur necesar să acordăm totuși puțină atenție modelului pe care ne dorim să îl cumpărăm, astfel încât să avem garanția că îl vom cumpăra pe cel mai potrivit pentru nevoile noastre.

În era internetului este foarte ușor să facem o documentare ca la carte, iar acest lucru este valabil și în ceea ce privește mașinile de spălat cu uscător existând numeroase surse pe internet care ne ajută să facem cele mai bune alegeri în funcție de bugetul pe care îl avem la dispoziție. O să discutăm puțin pe marginea acestui subiect și în cadrul acestui articol, astfel încât să îți poți face o idee legată de principalele caracteristici la care tu trebuie să fii atent înainte de a scoate banii din buzunar.

Fiind vorba de un electrocasnic „hibrid” (dacă îi putem spune așa), sfaturile pe care le vom oferi reprezintă o combinație a celor de la mașinile de spălat clasice și a uscătoarelor de rufe standard. Așadar, primul lucru pe care îl vom face va fi să ne uităm la capacitatea de spălare și de uscare a noii noastre mașini. Aici trebuie să ai în vedere faptul că există o diferență (uneori destul de semnificativă) între capacitatea de stocare pentru partea de spălare și cea pentru uscarea rufelor – deci fii atent la care sunt prioritățile tale și alege în funcție de ele.

Din moment ce vorbim de un model cu uscător, nu mai trebuie spus faptul că este absolut important să avem grijă ca în dotarea sa să se regăsească fie un senzor de umiditate, fie un termostat (am discutat mai multe într-un articol dedicat pe site-ul nostru – am oferit link mai sus) – în acest fel vei știi că te poți folosi la maxim de avantajele aduse de un astfel de aparat electrocasnic.

Un alt element important este reprezentat de viteza de centrifugare pe care o are mașina de spălat cu uscător, iar tot pe lista aici mai putem adăuga numărul de programe pus la dispoziție (alături de ușurința de utilizare), consumul energetic (cu siguranță dacă speli des nu îți dorești ca acest lucru să se simtă foarte mult în facturi), iar nu în ultimul rând nivelul de zgomot (lucru foarte important în special dacă stai la bloc și obișnuiești să speli la ore târzii sau dimineața foarte devreme).

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close