Microsoft lucrează la un nou sistem de operare numit ”Windows Lite”

0
13
source ibtimes.com

Încă de anul trecut, zvonurile despre o versiune mai simplă a Windows 10, numită Windows Lite, circulau pe internet.

Recent au fost publicate niște rapoarte conform cărora proiectul de lungă durată al Microsoft este adaptat și pentru dispozitivele dual-screen care ar putea fi livrate împreună cu sistemul de operare Windows Lite (nume de cod: Santorini). Este de așteptat să ruleze pe dispozitivul cu ecran dublu numit „Centaurus”, și laptopurile Windows 10 cu numele de cod „Pegasus”.

Astăzi, cei de la TheVerge au confirmat ideea că Microsoft a creat Windows Lite pentru dispozitive cu ecran dublu. Oamenii familiarizați cu planurile Microsoft au spus că Windows Lite va fi un os total independent de Windows 10 și ar viza în mod specific dispozitivele cu dublă afișare, precum și dispozitivele asemănătoare Chromebook-ului.

Știm deja că Microsoft lucrează la un shell universal, cunoscut sub numele de Shell Composable (sau C-Shell), care va putea depăși restricțiile hardware. Ar fi, de asemenea, compatibil cu o gamă mai largă de dispozitive.

Sistemul Windows Lite se va baza pe shell-ul C. Acesta fiind lansat pe lângă noul sistem de operare Windows Core (WCOS), care este, de asemenea, utilizat pentru HoloLens 2.

Microsoft lucrează de mult timp pe propriile dispozitive cu ecran dublu. Dispozitivul cunoscut sub numele de „Centaurus” este speculat să fie lansat public până la sfârșitul anului 2019.

Între timp, producătorii de smartphone-uri au venit cu variante alternative ale display-urilor cu ecran dublu la MWC.

Cu toate acestea, se pare că Microsoft dorește să pregătească un sistem de operare Windows care să poată alimenta noul tip de dispozitive. Desigur, s-ar putea să fi învățat din experiența S Mode, unde a restricționat utilizatorii să descarce aplicații numai din Microsoft Store.

Oricum, să vedem ce are de spus Microsoft la Build Conference din Seattle, programată pentru începutul lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here