Microsoft renunta la un program de baza prin urmatorul update! Despre ce este vorba

0
105
Microsoft

Ne-am obisnuit cu cei de la Microsoft sa lanseze des update-uri care mai de care mai folositoare. Intr-adevar, acestia fac o treaba foarte buna si se descurca foarte bine in ceea ce priveste intretinerea sistemului de operare Windows. Cu toate acestea, incepand cu urmatorul update, Microsoft va scoate de pe lista cu programe „traditionale”, unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute aplicatii.

Probabil ca deja v-ati dus cu gandul acolo unde trebuie, insa, trebuie sa specific despre ce este vorba. Noul update Windows 10, va scoate din lista default de programe aplicatia Paint. In caz ca mai exista vreun mic procent de oameni care nu stiu ce este Paint(desi este putin probabil), ei bine, este un program care permite editarea imaginilor, dar si crearea de noi fotografii, desene etc.

Acesta a fost lansat acum foarte mult timp, odata cu prima versiune de Windows. Mai exact, in anul 1985, iar de atunci este nelipsit de pe versiunile acestui sistem de operare. Dupa cum stiti, in luna aprilie a fost lansat update-ul „Windows Creators Update”, care, pe langa programul Paint default, a fost adaugat si Paint 3D, o versiune imbunatatita la care au fost adaugate instrumente de editare 3D.

Totusi, cei de la Microsoft vor mai lansa in toamna aceasta „Windows 10 Fall Creators Update”, prin care Windows 10 se va debarasa de multe aplicatii vechi si nefolositoare. Pe langa Paint, viitorul update va renunta si la Outlook Express, dar si la aplicatia Reader. Cel care va ramane va fi Paint 3D, care desi poarta aproximativ acelasi nume, este ceva diferit fata de versiunea originala, care este considerata depasita de foarte mult timp.

Sincer, nu stiu daca Paint deranja pe cineva sau incurca cu multe, insa, acestea raman la aprecierea Microsoft. Voi ce parere aveti in legatura cu asta? Daca ar fi sa votati, ce ati alege?