NoutatiStiinta

Microsoft și Xiaomi încep o nouă colaborare

Microsoft și Xiaomi colaborează pentru a face difuzoare AI, smartphone-uri și multe altele

Microsoft și Xiaomi au semnat un memorandum de înțelegere (MoU) pentru a lucra îndeaproape în domeniul cloud computing, AI și hardware-ului. Până acum a fost neobișnuit ca o companie americană să colaboreze cu o companie chineză în domeniul inteligenței artificiale, dar are sens cu siguranță că ambele țări sunt cele mai mari piețe pentru aceste produse și servicii.

Xiaomi va putea utiliza produse de cloud computing Microsoft

Microsoft intenționează să permită companiei Xiaomi să utilizeze produsele sale de cloud computing, inclusiv Azure, pentru a dezvolta telefoane, laptopuri și dispozitive inteligente modernizate pentru a le aduce pe o piață internațională. În același timp, parteneriatul va oferi Microsoft și mai mult acces la piața chineză.

Cele două sunt, de asemenea, în discuții despre eventuala integrare a Microsoft Cortana cu speaker-ul Mi AI, un speaker de buget cu aspect modern. Până în prezent, Microsoft a dezvoltat doar un difuzor inteligent Cortana, Harmon Kardon Invoke, care s-a luptat pentru a concura cu alte difuzoare populare asistent digital de la Amazon și Google.

Microsoft și Xiaomi se află, de asemenea, în discuții despre proiecte care vor utiliza diferite tehnologii Microsoft AI, precum și servicii ca Bing, Edge și Skype. Întrucât cele două companii au ales să semneze un memorandum, parteneriatul lor nu este obligatoriu din punct de vedere juridic și este neclar dacă sunt implicate vreunul financiar.

Cele două companii au legături din anul 2015

Companiile au legături care datează din 2015, când au semnat un acord pentru a testa Windows 10 pe dispozitivele Xiaomi. Anul trecut, Xiaomi a fost cea de-a cincea companie de telefonie inteligenta din lume, avănd vânzări de 92,4 milioane de telefoane, in urma Apple, Samsung si Huawei, potrivit numerelor IDC. Xiaomi afirmă într-un comunicat de presă că ar putea beneficia de „tehnologiile Microsoft de vârf la nivel mondial în cloud computing și AI”.

Mai multe dintre aceste parteneriate dintre conglomerate majore încep să apară. Tencent și Samsung au anunțat ieri că vor investi în mod comun în AI și jocuri, un parteneriat care a ieșit din discuțiile care au început luna trecută la CES.

Etichete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close